Diners

L’economia sabadellenca torna progressivament a la senda del creixement

L’economia sabadellenca torna a créixer progressivament

El primer trimestre del 2021, l’economia sabadellenca ha iniciat el retorn a la senda del creixement i, malgrat la Covid-19 i la crisi sòcio-econòmica generada, afronta la resta de l’exercici amb unes expectatives moderadament optimistes.

És la principal conclusió de la darrera Enquesta de Clima i Confiança Empresarial elaborada conjuntament per l’Ajuntament de Sabadell, el Banc Sabadell, la Cambra de Comerç de Sabadell, el Centre Metal·lúrgic de Sabadell i el Gremi de Fabricants de Sabadell, amb la col·laboració del Consell Intersectorial d’Empresaris (CIESC), feta pública aquest dijous.

L’enquesta, que recull les valoracions empresarials del primer trimestre i les previsions per al segon, posa de manifest que alguna cosa està canviant en l’estat d’ànim de les empreses i en la seva activitat, de la ma de la vacuna i la tornada a la normalitat.

L’Índex de Confiança Empresarial per al segon trimestre a Sabadell, Conca del Ripoll i Riera de Caldes mostra “una millora trimestral del 7,1%”, amb una recuperació del 37,5% de variació interanual en comparació amb el segon trimestre del 2020, ja en plena pandèmia.

De les respostes empresarials, es desprèn “una recuperació més decidida de la confiança” degut a un progressiu retorn a la normalitat: l’Índex passa de 114,6 a 122,8 punts.

“La valoració empresarial de la marxa del negoci durant el primer trimestre del 2021 ens confirma que es va reduint el pessimisme de les empreses i es manté la tendència a la recuperació” (tot i que el saldo segueix sent negatiu, millora: de -22,7 a -13,2).

Les expectatives empresarials per al segon trimestre al nostre territori reflecteixen també una millora del saldo de tendència prevista: del -22,5% al -7,8%.

I, a diferència de l’enquesta anterior, “els indicadors sobre l’evolució del primer trimestre del 2021 mostren una frenada en la pèrdua d’ocupació, el que ens corrobora aquesta frenada del pessimisme i la lenta recuperació de la confiança”.

Comentaris
To Top