Ciutat

L’Acadèmia de Ciències Mèdiques celebra les Jornades Sanitàries en format digital

La filial vallesana de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques celebra aquest divendres i dissabte les 39es Jornades Sanitàries del Vallès de prevenció i promoció de la salut. A causa de la pandèmia es faran de forma telemàtica i s’ha mantingut el programa previst per l’any passat i que a causa del coronavirus no es va poder dur a terme. Però la situació actual, asseguren des de l’organització, el fa que hagi “agafat encara més rellevància”.

Durant la tarda d’aquest divendres, 14 de maig, i el matí de dissabte, dia 15, es faran taules rodones i ponències amb professionals vallesans que treballen tant a l’atenció primària com hospitalària. La primera sessió serà una taula rodona sobre experiències comunitàries moderada per la metgessa de família Isabel Martínez, que dirigeix l’equip d’atenció primària (EAP) de Castellar i Sant Llorenç Savall. Un dels projectes que es destacarà en aquesta taula serà el ‘Menja bé, fes salut’ impulsat pel CAP Sud de Sabadell. El presentarà la infermera Queralt Cebrià.

Exposició de projectes

Posteriorment es presentaran diferents projectes de prevenció de la salut. Un té a veure amb el foment de la salut a través de la marxa nòrdica, un altre és el projecte Mind-U del Taulí dirigit a abordar la salut mental dels joves, també es parlarà de la prevenció del càncer de còlon i la vacunació. En aquestes ponències hi participaran professionals de l’Hospital Universitari General de Catalunya així com del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona, a part del Taulí.

En el segon dia de les sessions, diumenge serà el moment en què els inscrits es podran formar en com fer presentacions de comunicacions orals, amb la infermera Anabel Casado del CAP Badia del Vallès. Finalment, les Jornades Sanitàries conclouran amb la conferència magistral titulada Reptes si volem seguir pol·linitzant l’orientació comunitària a l’àmbit de la salut a càrrec de Ruben David Fernández Carrasco, docent i investigador en el Departament de Psicologia Social i Psicologia Quantitativa de la Universitat de Barcelona.

Il·lustració commemorativa

Enguany l’Acadèmia entregarà als assistents VIP una il·lustració commemorativa de les jornades feta per l’urban sketcher sabadellenc Cesc Sarri. L’obra mostra diferents edificis emblemàtics de Sabadell com la Torre de l’Aigua, l’antiga escola d’arts i oficis de Caixa Sabadell o els campanars de la Puríssima i Sant Fèlix.

Fonts de l’organització reconeixen que la proposta va sorgir després de veure l’obra de Sarri en la portada del Diari de Sabadell del dia de Sant Jordi, en què l’artista local va fer una il·lustració de la plaça del Dr. Robert per la portada i de la plaça del Mercat Central a la contraportada. La filosofia dels urban sketchers consisteix a dibuixar in situ i d’aquest col·lectiu en formen part tant artistes professionals com aficionats.

Cesc Sarri: “No vull que l’‘urban sketcher’ es professionalitzi ni es mercantilitzi”

Comentaris
To Top