Publicitat
Ciutat

El jutge de Sabadell torna a reobrir el cas d'Helena Jubany

Les converses d'un xat podrien "dirigir la investigació" cap al presumpte culpable

El jutjat de primera instància número 2 de Sabadell ha tornat a reobrir la causa per la mort d'Helena Jubany, la bibliotecària de Mataró assassinada a la capital vallesana fa dues dècades anys. El cas es va arxivar el 2005 i, tot i reobrir-se l'any passat, l'Audiència de Barcelona el va tornar a tancar a principis de març. Ara, però, s'haurien trobat noves proves que justifiquen que es continuï investigant.

El germà d'Helena Jubany: “Sabadell no estarà tranquil fins que no se sàpiga tota la veritat”

En un auto d'aquest dimarts, el jutjat de Sabadell demana analitzar el disc dur de l'ordinador de la víctima, on hi hauria converses amb una tercera persona els mesos anteriors al crim. Segons la Fiscalia, el seu contingut podria "dirigir la investigació" cap al presumpte responsable de la mort d'Helena Jubany.

Per què es va tornar a tancar el cas? La sala de l'Audiència de Barcelona va assegurar que les noves proves aportades per la família per intentar inculpar el principal sospitós, Santiago Laiglesia, tenen "escassa fiabilitat".

El fet que Laiglesia residís o no al pis de la seva parella, Montse Careta, al bloc de pisos on van assassinar Jubany, o que Careta consumís el mateix medicament amb què va ser enverinada la víctima, va dir l'Audiència, són indicis que ja van ser investigats i que són "insuficients" per assenyalar culpables. Per tot, l'Audiència va considerar "inútil" que els jutjats de Sabadell continuïn practicant diligències sobre el cas.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top