Ciutat

Esquerra proposa un permís per menstruació per a les treballadores municipals

Ajuntament de Sabadell amb les banderes baixades / Albert Segura

Esquerra Republicana a Sabadell vol implantar un permís de menstruació i menopausa pel personal de l’Ajuntament i les empreses municipals. Segons posa sobre la taula el partit, el permís cubriria fins a un total de 12 dies retribuïts l’any per totes les “persones menstruants treballadores d’aquesta institució”, expliquen en un comunicat.

Es tracta d’una moció que han registrat aquest divendres per la Junta de Portaveus del pròxim dijous 27 que busca el “compromís” d’incorporar el nou permís pel personal municipal, tot portant-lo a la pròxima mesa de negociació col·lectiva perquè es faci efectiu dins el termini de sis mesos, i estudiar incorporar-lo com a clàusula social als concursos del consistori.

“Entre el 25 i el 60% de les dones i dels homes trans pateixen dolor durant la regla (dismenorrea), un tema encara tabú i que continua invisibilitzat” explica Glòria Llobet, regidora i membre del Jovent Republicà. I afegeix que “d’aquestes persones, entre un 1 i un 15% senten un mal molt intens i invalidant que les invalida temporalment”.

“Aquest dolor invalidant, si no és reconegut, es pot traduir en un motiu més de discriminació de les persones menstruants, ja que n’afecta directament la capacitat laboral”, remarca Llobet. Disposar de 12 dies l’any per aquestes qüestions, proposa, “té una conseqüència positiva en la reducció d’aquestes desigualtats”.

Comentaris
To Top