Ciutat

El risc de rebrot baixa dels 100 punts després d’un any

Des de la primera onada, Sabadell no disposava d’unes xifres de la pandèmia com les actuals, amb una situació de perill moderat i els contagis a la baixa

Sabadellencs passejant pel Centre / LLUÍS FRANCO

Un dels principals indicadors de la pandèmia, el risc de rebrot, torna a estar a Sabadell per sota de 100 punts més d’un any després de fer-ho per primera i fins ara última vegada. Actualment aquesta xifra és de 99 punts, mentre que l’últim cop que havia baixat del centenar va ser el 21 d’abril del 2020, fa un any i un mes, quan es va situar a 93 punts. Més enllà d’una xifra, l’indicador mostra que Sabadell ha deixat d’estar en un risc alt per la pandèmia de la Covid-19 i ara es troba en una situació moderada.

El risc de rebrot ha anat baixant de la mateixa manera que tots els indicadors de la pandèmia de la Covid-19 des que es va accelerar el ritme de vacunació a mitjans del mes passat. En línies generals, el descens ha estat continuat amb alguns petits repunts de pocs dies sense més incidència. Durant la darrera setmana de la qual es tenen dades disponibles, entre el 15 i el 20 de maig, el risc de rebrot ha oscil·lat entre 84 i 99 punts.

A diferència de l’any passat, quan a mitjans de juliol hi va haver un increment de contagis i va començar la segona onada, aquesta vegada les autoritats sanitàries no preveuen que n’hi hagi una de nova gràcies a l’avenç de la vacunació i la disminució dels contagis.

La meitat de casos

Del 14 al 20 de maig a Sabadell es van diagnosticar 104 casos nous, la meitat que dues setmanes enrere (-55,3%). La taxa de casos per cada 100.000 habitants a la ciutat és de 47,9, mentre que la incidència acumulada (IA) se situa a 107,34 punts (-58,02%). La positivitat de les proves diagnòstiques que es fan es manté per sota del llindar recomanat com a màxim del 5% i és del 2,41%.

En aquest sentit, les xifres de Sabadell són lleugerament més bones que les del conjunt de Catalunya, on el risc de rebrot és de 111 punts, mentre que al Vallès Occidental és de 86. En el seu conjunt, en la primera onada Catalunya va abandonar abans que Sabadell els 100 punts del risc de rebrot, el 14 d’abril del 2020.

Paral·lelament, l’hospital Taulí respira alleugerit aquestes últimes setmanes en veure un descens en picat del nombre de pacients ingressats per coronavirus, que ara es concentren a la planta 9, de malalties infeccioses. El dijous passat n’hi havia 33 en total, 19 dels quals a hospitalització i 14 a les UCI.

Comentaris
To Top