Ciutat

Torna ‘Un estiu enriquit’: activitats per a dos milers d’infants i joves a Castellar

Foto d’arxiu d’un casal de la ciutat / ll. franco

Un total de 2.000 infants i joves d’entre 3 i 17 anys podran participar enguany en les activitats que es duran a terme aquest estiu a Castellar del Vallès. L’Ajuntament donarà continuïtat al projecte Un estiu enriquit, amb l’objectiu d’oferir una oferta coordinada de propostes d’estiu que tinguin en comú l’acompanyament educatiu i socioemocional i l’enriquiment cultural i lúdic.

Respecte a l’any passat, el nombre de places disponibles s’ha incrementat aproximadament un 10%, ja que enguany també ha augmentat el nombre d’entitats promotores d’educació en el lleure. Concretament, l’increment ha estat de 20 a 31 entitats, les quals ofereixen fins a 40 propostes diferenciades (5 més en relació amb el 2020).

Un estiu enriquit també té com a finalitat garantir una oferta inclusiva d’activitats, de manera que infants i adolescents puguin escollir a quina activitat d’estiu volen participar, garantint a més l’atenció d’infants i adolescents amb necessitats educatives específiques.

L’Ajuntament destinarà al projecte una dotació extraordinària de 40.000 euros per donar suport a les entitats organitzadores i promoure la participació dels infants i adolescents en les activitats. També cedirà una vintena d’espais municipals a les entitats promotores que no disposen d’espais propis. A més, assumirà la neteja intensiva dels espais de titularitat municipal.

D’altra banda, hi haurà una oferta addicional d’activitats promogudes per l’Ajuntament i que es faran al carrer i les places.“D’aquesta manera, infants i adolescents tindran l’oportunitat de tastar propostes diferents de la del seu propi casal”, apunten des de l’Ajuntament.

Les activitats s’agruparan en tres grups diferenciats: les organitzades per serveis municipals (Ludoteca, Biblioteca, Escola de Música…), activitats contractades (com ara L’hora del conte, animacions musicals i tallers) i materials didàctics per cedir en préstec.

Els preus s’adaptaran als ingressos de les famílies: s’atorgaran subvencions durant un màxim de cinc setmanes amb una aportació per infant o adolescent no superior a 40 euros a la setmana.

Per tal de donar suport a les entitats, s’organitzen tres formacions virtuals: d’educació emocional als casals d’estiu, de coeducació i lleure; i pràctiques restauratives per a la prevenció i gestió de conflictes.

Comentaris
To Top