Diners

IDP reformarà la seu del Banc d’Espanya a Màlaga

Seu del Banc d'Espanya a Màlaga (Cedida)

IDP, grup d’enginyeria sabadellenc, ha estat elegit per a desenvolupar i executar la reforma de la seu del Banc d’Espanya a Màlaga, sumant així una nova fita en la seva destacada trajectòria empresarial.

La seu malaguenya del Banc d’Espanya, edifici d’estil neoclàssic ubicat al Passeig del Parc, fou construïda entre els anys 1933 i 1936. És una de les 15 delegacions del banc emissor a tot l’Estat i, com les altres, ofereix serveis al públic i a les entitats de crèdit.

En concret, IDP s’ha adjudicat el projecte bàsic i executiu, la direcció facultativa i la coordinació de seguretat i salut de les obres de reforma de les instal·lacions generals i l’execució d’espais de reunions de la sucursal.

L’edifici compta amb tres plantes i un pòrtic de sis columnes d’estil corinti, en sintonia amb la imatge simbòlica d’una seu bancaria. IDP afrontarà la renovació integral de totes les instal·lacions existents (electricitat, climatització, fontaneria…), a banda de crear noves sales de conferències i reunions i office i ampliar les cabines de grans ingressos i pagaments.

MODEL PARAMETRITZAT

IDP realitzarà el projecte amb el suport de la tecnologia BIM (Building Information Modeling), que facilita i optimitza el disseny, la projecció, l’organització i la gestió de la informació de la infraestructura sota un model parametritzat, complet, únic i centralitzat. Tecnologia que utilitza el programari dinàmic de modelatge en 3D i en temps real.

El Banc d’Espanya, la principal institució financera del país, va ser fundat l’any 1782 i és membre del Sistema Europeu de Bancs Centrals, a més de l’autoritat nacional competent d’Espanya per a la supervisió bancària dins del Mecanisme Únic de Supervisió.

IDP, companyia fundada l’any 1998 i amb seu a la Torre Mil·lenium, treballa en el camp de l’enginyeria, l’arquitectura i el medi ambient, en quatre dels cinc continents. Les claus de l’èxit, orientació al client, equip tècnic multidisciplinari, alta eficiència i especialització dels serveis i aposta per la tecnologia.

Recentment, el Grup IDP va adquirir la gallega INDUTEC, que li permetrà avançar en l’objectiu de convertir-se en el primer grup de serveis d’enginyeria basats en BIM.

Comentaris
To Top