Diners

Enric Ticó (CIMALSA) presenta l’estratègia logística integral de l’economia catalana a Sabadell

CEDIDA

Enfortir el sistema logístic per a potenciar l’activitat del sector empresarial és l’objectiu de l’Estratègia Logística per a la Internacionalització de l’Economia Catalana 2020-2040, presentada aquest dimarts per Enric Ticó, president de CIMALSA (Centrals i Infraestructures per a la Mobilitat i les Activitats Logístiques), a Sabadell.

Polític, advocat i escriptor, ex president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ticó ha participat en la reunió de les comissions d’Internacionalització i d’Urbanisme, Infraestructures i Transport de la Cambra de Comerç de Sabadell, que ha presidit Ramon Gabarró.

Com a president de l’empresa pública del sector logístic, Enric Ticó va detallar als representants de la corporació sabadellenca la nova estratègia logística integral aprovada per la Generalitat de Catalunya, que, en síntesi, pretén “configurar un sector més eficient, multimodal, compromès amb el territori i la societat”, d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la digitalització.

El full de ruta de la logística catalana per a les dues properes dècades l’ha redactat CIMALSA a instàncies del Departament de Territori i Sostenibilitat i amb la participació activa del Departament d’Empresa i Coneixement, i recull l’opinió i experiència de més d’un centenar de professionals i institucions per a dissenyar una estratègia logística integral que cerca la complementarietat i les sinergies entre els agents públics i privats, a banda del necessari reequilibri territorial.

13,9% DEL PIB

Enric Ticó va aportar algunes dades de l’Observatori de la Logística de CIMALSA que reflecteixen la importància del sector logístic en el si de l’economia catalana: 13,9% del Producte Interior Brut (PIB), 128.000 persones ocupades directament, 10 milions de metres quadrats de sòl logístic…

Més. La logística catalana gestiona 422 milions de tones de mercaderies (186 milions dintre del Principat, 88 milions amb la resta de l’Estat espanyol i 152 milions amb la resta del món). Una altra dada impressionant: “Més d’11.000 camions creuen La Jonquera diàriament…”.

Des del punt de vista tècnic, el document de CIMALSA consta de quatre blocs (diagnòstic, definició estratègica, governança del pla i àmbits prioritaris d’actuació) i cinc línies estratègiques de treball (amb 60 mesures específiques): coordinació i promoció del sector; competitivitat del teixit empresarial; agilització del desenvolupament del sòl logístic; funcionalitat de la xarxa d’infraestructures, i aposta per la sostenibilitat.

Ticó va destacar, com a exemple, el Pla de reconversió de sòl industrial a logístic, que afectarà molt directament a la comarca del Vallès Occidental.

Comentaris
To Top