Diners

Texfor impulsa una nova plataforma per donar sortida als estocs d’empreses tèxtils

El projecte vol potenciar el textil europeu (CEDIDA)

Donar una bona sortida als estocs de les empreses tèxtils i generar contactes i sinèrgies entre elles és la doble finalitat de la nova plataforma Leftovers, inscrita en el programa europeu TEX-MED ALLIANCES, que té com a soci a Texfor (Confederació de la Indústria Tèxtil), amb seu a Sabadell, i compta amb la participació de l’Ajuntament de Sabadell.

Leftovers, presentada recentment en societat, és una plataforma allotjada en el grup de Facebook TEX-MED ALLIANCES-Leftovers, que inclou fitxes amb fotografies i les principals dades tècniques dels estocs en venda.

Els interessats poden contactar amb les empreses amb estoc tèxtil (teixits, filats i accessoris fets amb teixit d’alta qualitat) a través de la xarxa social per comprar i vendre i, a més, establir relacions comercials o empresarials, intercanviar idees o proposar nous projectes.

A banda d’Espanya, participen en Leftovers Grècia, Itàlia, Palestina, Jordània, Tunísia i Egipte.

TEX-MED ALLIANCES (Textile Mediterranean Alliances for Business Development, Internacionalization and Innovation), llançat el 2019 i cofinançat per la UE, vol potenciar el tèxtil i la confecció de 7 països mediterranis mitjançant el foment del negoci del sector amb iniciatives de cooperació transfronterera en tres àmbits: internacionalització, innovació i economia circular.

“Els tèxtils tècnics, la digitalització, la Indústria 4.0… estan creant una bretxa en la innovació de la indústria tèxtil i de la confecció de la conca del mar Mediterrani, mentre que l’enfoc de sostenibilitat i economia circular es converteix en una necessitat per ser competitius, amb un ús més racional i sostenible dels recursos”, constata Texfor.

El pressupost del projecte és de 2,8 milions d’euros.

Comentaris
To Top