Ciutat

Juli Fernàndez (ERC) i Pol Gibert (PSC), portaveus de comissions parlamentàries

L’exalcade de Sabadell i diputat, Juli Fernàndez, ja s’ha estrenat en aquesta legislatura com a portaveu d’ERC a la comissió parlamentària de Salut. Per altra banda, el PSC ha anunciat que Pol Gibert serà el portaveu socialista de la comissió parlamentària d’Empresa i Treball, una àrea que afronta el repte de recuperar l’ocupació després de la sotragada econòmica que ha provocat la Covid.

Precisament, Juli Fernàndez ha defensat aquest dimecres la proposta de crear una comissió d’estudi sobre la salut mental i les addiccions. La proposta de resolució, impulsada i aprovada per tots els grups de la cambra excepte Vox, estableix que l’objectiu de la comissió sigui garantir un model públic i integrat d’atenció a la salut mental i les addicions, amb un “marcat caràcter preventiu, d’assistència, rehabilitació, benestar, enfocament comunitari i proximitat”.

L’exalcalde ha expressat que “aquesta ha de ser i serà la legislatura de la salut mental”, i ha manifestat que els col·lectius de persones joves i les més grans han viscut “de manera molt dura” la pandèmia, amb una “solitud no volguda” i amb un biaix de gènere i de classe “claríssim”.

Gibert, a Empresa i Treball

Per altra banda, Gibert ha declarat que “el PSC treballa per una societat que ofereixi oportunitats a les persones aturades i treballadores, apostant per una política econòmica que posi al centre la creació d’ocupació”. Exposa que defensarà “la garantia de drets; un marc de relacions laborals inclusiu; uns agents econòmics i socials compromesos; unes polítiques, serveis i prestacions que promoguin l’equitat i la igualtat d’oportunitats; i el treball de qualitat, generador de drets i obligacions”.

Els socialistes, davant del repte de la transició ecològica i digital, volen posar sobre la taula la transició laboral que comportarà aquest canvi de model productiu. “Per això, volem liderar el debat sobre com aquests canvis es fan de manera justa i sense deixar a ningú enrere. Cal acompanyar els treballadors que es poden veure afectats pels canvis, proporcionant formació per tal de transitar cap a llocs de treball en nous sectors productius” declarava Gibert.

El primer tinent d’alcaldessa, fa pocs dies, ja va ser escollit conseller de Treball en el “govern alternatiu” que el partit socialista ha impulsat sota el lideratge de Salvador Illa, president del grup parlamentari.

Pol Gibert, conseller de Treball en el govern a l’ombra impulsat per Illa

Comentaris
To Top