Ciutat

El programa Reempresa impulsa 16 parades dels mercats municipals de Sabadell

Una dona comprant fruita al mercat central / VICTÒRIA ROVIRA

16 parades dels mercats municipals de Sabadell s’han acollit al programa Reempresa Mercats Municipals. 9 parades que han estat cedides a nous emprenedors i 7 que estaven disponibles. El Mercat Central de Sabadell ha acollit avui la presentació de Reempresa, un programa de la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot en marxa des del 2017 per facilitar la transmissió i ocupació de les parades dels mercats de la província. En el cas del Mercat Central, han estat 11 els emprenedors que han rebut l’acompanyament i assessorament del programa.

La iniciativa pretén millorar la transmissibilitat de les parades dels mercats i apropar als emprenedors els avantatges d’instal·lar-s’hi. Els usuaris interessats tenen a la seva disposició un Marketplace específic amb una oferta de més de 100 parades de a la seva disposició.

“Els mercats són un espai de trobada social on es venen productes de qualitat i proximitat”, ha destacat la tinenta d’alcaldessa Montse González, que ha posat de relleu el valor d’aquest programa. El president de Cecot, Antoni Abad, ha destacat que el programa s’adreça als 94 mercats municipals de la demarcació de Barcelona “perquè aquests espais trobin relleu i es mantinguin molt vius”.

Segons les dades del programa, la meitat de les cessions es fan per jubilació. Abad ha destacat que hi ha “moltes oportunitats” als mercats de la província. De la seva banda,la gerent dels serveis de comerç de la Diputació, Soledad Bravo, ha destacat que el programa també persegueix els objectius de l’Agenda 2030 i busca convertir els mercats en espais vinculats als objectius de desenvolupament sostenible. “Treballem per digitalitzar els mercats i campanyes per treballar l’ús dels plàstics”, ha subratllat.

Reempresa genera 4,5 milions i evita la pèrdua de 300 llocs de feina

Comentaris
To Top