Ciutat

La Policia Municipal sancionarà qui no porti mascareta quan no hi hagi prou distància

La Policia Municipal sancionarà qui no porti mascareta quan no hi hagi prou distància

Un grup de noies amb mascareta en un bar del Passeig / LLUÍS FRANCO

Després de pràcticament un any,a partir de demà és permès passejar sense mascareta sanitària. El Consell de Ministres ho ha aprovat avui, després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ho anunciés la setmana passada. L’executiu s’ha reunit ahir de manera extraordinària per donar llum verda a un Reial Decret Llei que estableix els criteris pels quals se suavitza l’obligatorietat del seu ús a partir d’avui dissabte.

Tot i això, les mascaretes no desapareixen de l’espai públic: sí que s’haurà de dur obligatòriament en cas que no es pugui mantenir la distància de seguretat d’un metre i mig i a espais tancats com biblioteques, hospitals, mitjans de transport públic i establiments comercials o bars i restaurants. En cas de viatjar amb convivents, no caldrà guardar la distància estipulada. 

Sancions per incompliment

La mascareta, doncs, haurà de viatjar amb nosaltres. La Policia Municipal de Sabadell sancionarà a qui no en faci ús quan sigui necessari: “Si es detecten conductes que no s’ajusten a la normativa se sancionaran”, sosté el tinent d’alcaldessa de Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez. Les sancions econòmiques per no fer ús de la mascareta en les excepcions estipulades escalarà fins als 100 euros.

La mascareta ha estat obligatòria a l’exterior, equipaments públics i establiments privats des del passat 8 de juliol del 2020. Tanmateix, els experts han celebrat aquesta mesura: “Passejar a l’aire lliure sense mascareta no és pas la font principal de contagis”, sosté Manel Cervantes, cap de malalties infeccioses de l’Hospital Parc Taulí. Tot i això, el doctor posa l’accent en l’ús de la mascareta a espais interiors o davant d’aglomeracions. “Això no ha acabat. No es pot fer veure que no passa res, malgrat que ara la situació no és alarmant”, diu. 

Comentaris
To Top