Ciutat

Els mercats ambulants recuperen el 50% de les vendes d’abans de la Covid

Mercat ambulant de zona hermètica, a la banda de Sant Quirze, el passat diumenge / VICTÒRIA ROVIRA
Mercat ambulant de zona hermètica, a la banda de Sant Quirze, el passat diumenge / VICTÒRIA ROVIRA

Les vendes als sis mercats ambulants de Sabadell es recuperen parcialment. Després d’un dels anys més durs pels marxants, ara ingressen cinc de cada deu euros que facturaven abans de la Covid, segons dades de l’Associació de Marxants de Sabadell. Una evolució que entomen amb optimisme: “Estem contents perquè podem treballar”, expressa Núria Castillo, presidenta de l’associació, que assenyala la “fidelitat” de gran part de la clientela. Els marxants veuen amb optimisme l’evolució del ritme de vacunació i consideren que “la recuperació anirà de la seva mà”. 

En el cas del mercat ubicat a la Zona Hermètica ha nascut una altra petició: el retorn a la seva ubicació original. Des de la reobertura del mercadal el juny de l’any passat, el mercat s’ha partit en dos: les parades que pertanyen a Sabadell estan ubicades en el carrer de Bernat Metge i les de Sant Quirze es troben al carrer de Narcís Monturiol per motius de restriccions d’aforament.

A l’espera del Procicat

Així, part dels 145 venedors que treballen al mercat ambulant de la Zona Hermètica reclamen tornar al carrer de Costa i Deu per atraure més compradors: “Volem que el mercat torni a la ubicació de l’anterior, tornar a unir els dos mercats perquè es converteixi en un pol d’atracció de clientela i tothom en surti beneficiat”, sosté el sabadellenc Emilio Jiménez, un venedor ambulant que treballa a la part corresponent al terme municipal de Sant Quirze.

Segons denuncia, la separació del mercat ambulant ha deixat malparats als venedors del carrer de Narcís Monturiol. En el cas de l’Emilio, ara ingressa 80 euros diaris respecte als 800 euros que facturava el 2019. Un 90% menys. Tal com afirmen els marxants afectats, es deu al fet que les parades situades a aquest carrer han quedat aïllades i, l’accés al carrer, “taponat” per la resta de parades.

De moment, però, no es contempla un trasllat immediat. La tinenta d’alcaldessa de desenvolupament econòmic, Montse González, sosté que es reunirà amb els marxants pròximament, però avança que “no es retornaran les parades al seu lloc fins que ho permeti el Procicat”. De moment, es pot acollir un 70% de l’aforament total, que permet accedir 2.730 clients a aquest mercat.

Les restriccions fan perillar la temporada de primavera als mercats ambulants

Comentaris
To Top