EDITORIAL

Va d’obres

Sabadell es prepara per viure una voràgine d’obres aquest estiu. El govern municipal va anunciar fa unes setmanes més de 20 milions d’euros en actuacions a l’espai públic, un paquet d’inversions important després de mesos sense novetats per la Covid. Algunes obres s’adjudicaran abans d’acabar la temporada de vacances i, de fet, una part començaran de forma immediata, com la reforma del carrer de la Indústria.

Poques coses generen tanta fascinació en una ciutat com el moviment de les excavadores i el soroll dels buldòzers: tot i que són una molèstia, també són un símptoma que la ciutat es mou i que l’espai públic millora. El Govern va activar ahir la licitació de les obres del Portal Sud, el nou accés viari entre la C-58 i la Gran Via per 5,5 milions d’euros. Les obres començaran a finals d’any, segons assegura l’Ajuntament.

Ha fet falta l’acció de dos executius –l’anterior i l’actual– per projectar l’actuació, aconseguir la subvenció de la Diputació, i negociar la cessió de terrenys de l’Aeroport amb Aena, entre molts altres tràmits. Dignificar l’entrada sud –avui una carretera decadent–ha implicat recórrer un llarg camí. Quan el Portal Sud estigui enllestit, la ciutat haurà aconseguit una fita important.

Comentaris
To Top