CASTELLAR

L’Ajuntament de Castellar instal·la un sistema de càmeres forestals per detectar incendis

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha posat en marxa un sistema de videovigilància forestal per detectar possibles incendis en el bosc. El dispositiu es dota de càmeres instal·lades en cinc enclavaments estratègics del municipi com són el parc de Bombers, el Balcó de Sant Llorenç, l’ermita del Puig de la Creu, el Mirador i Castellar Vell.

Es tracta d’una eina que incorpora estacions meteorològiques i que permetrà visualitzar bona part del terme municipal, detectar possibles columnes de fum o fer el seguiment d’un incendi actiu i avaluar-ne l’evolució. A més, es poden consultar en directe al web municipal. Aquesta és una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius, presentada a instància dels Bombers Voluntaris.

D’altra banda, l’estació meteorològica reportarà dades a temps real de temperatura, pluviometria, velocitat del vent, humitat, pressió atmosfèrica, radiació solar i, fins i tot, de paràmetres de partícules contaminants. Aquestes dades seran de gran utilitat en períodes meteorològics extrems, i permetran poder prendre mesures preventives de protecció civil, tant pel que fa al risc d’incendi com al de nevades, gelades i ventades.

El regidor de Seguretat, Pepe Leiva, destaca la utilitat de la inversió per complementar la tasca dels cossos que participen en les situacions d’emergència, “tenint en compte que un 80% del terme municipal és massa forestal o agrícola, així com la quantitat d’urbanitzacions i nuclis disseminats”.

Comentaris
To Top