Ciutat

Tots els majors de 16 anys ja es poden vacunar a partir d’avui

Els majors de 16 anys ja poden demanar hora per vacunar-se

Una infermera prepara dosis de la vacuna a la Pista / VICTÒRIA ROVIRA

El Departament de Salut ha obert la vacunació contra la Covid-19 a tots els majors de 16 anys a partir d’avui. Són els nascuts a partir del 2005, inclòs. La conselleria vol accelerar el procés d’immunització de la població després que en les darreres setmanes han augmentat els contagis entre els més joves. L’anunci l’han fet aquest dimecres el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa conjunta amb la secretària de Salut Pública, Carme Cabezas. A Sabadell hi ha 32.144 persones d’entre 16 i 29 anys, les franjes d’edat que des d’aquest dimecres ja es poden vacunar; representen el 14,8% de la població de la ciutat.

La cità prèvia es pot demanar a través del web https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/. A Sabadell hi ha tres punts de vacunació, tot i que aquest dimecres està sent pràcticament impossible trobar una hora disponible per anar-hi. El més gran és la Pista Coberta d’Atletisme, que tancarà el 18 de juliol. També hi ha els casals cívics de Rogelio Soto a Campoamor i de Julio Regalado als Merinals.

L’esperat anunci de l’obertura de la vacunació ha provocat cues ràpidament per demanar cita prèvia, de manera que és probable que l’usuari hagi d’esperar des d’uns minuts a mitja hora abans no pugui iniciar el procés per agafar hora. Des del moment en què s’ha anunciat l’obertrua de la franja de vacunació costa trobar dia i hora per vacunar-se a Sabadell. Precisament, des d’aquesta setmana la franja d’edat que ja es pot vacunar és la de 30 a 34 anys.

De fet, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ja va apuntar dilluns que seria “lògic” obrir en massa per als menors de 30 anys. El Departament de Salut ha declarat 3.410 nous casos de covid-19 confirmats per PCR o TA en les darreres 24 hores. L’índex de positivitat és del 6,19% i la mitjana d’edat dels contagiats és de 28,71 anys. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha apuntat que, amb dades consolidades, estimen que hi haurà 5.000 positius només de dimarts.

La Pista Coberta d’Atletisme tancarà el 18 de juliol amb més de 100.000 dosis administrades

Comentaris
To Top