Vallès

La Generalitat redacta dos projectes per millorar la connexió a l’AP-7 i Sabadell

Trànsit AP-7
Santa perpètua

La Generalitat ha iniciat la licitació de la redacció de dos projectes per transformar la B-140 entre Sabadell i Santa Perpètua de Mogoda i construir un nou enllaç amb la carretera B-142 i un accés a l’AP-7. Una de les actuacions preveu la remodelació de l’actual rotonda de Can Sabau per configurar un enllaç a diferent nivell. Aquest nou enllaç permetrà millorar la fluïdesa i la canalització del trànsit en aquest punt, que és molt transitat, amb intensitats que poden arribar als 3.300 vehicles en hora punta.

El segon projecte és la millora de la configuració de la B-140, en un tram de 3,2 quilòmetres, que definirà les obres necessàries per incrementar la capacitat de la carretera amb nous carrils, millorar l’accessibilitat als polígons industrials de l’entorn i incorporar una via per a vianants i ciclistes. L’actuació tindrà en compte la protecció dels entorns naturals dels paratges de Santiga i Can Llobateres i analitzarà la integració de la carretera en el territori i desenvolupaments existents o previstos per dotar-la d’un caràcter més cívic. La redacció d’aquests projectes es licita per un import de 236.000 euros i un termini de 12 mesos.

La nova via ciclista i per a vianants transcorrerà adjacent a la B-140 i B-140a i connectarà amb el carril bici existent a Santa Perpètua, d’una banda, i amb la rotonda amb el carrer de Ca n’Alzina. Un cop redactats, s’impulsarà la licitació de les obres corresponents, amb un valor estimat de 12 milions d’euros, 9 dels quals es destinaran a la transformació de la B-140 i 3 milions més per a la construcció del nou enllaç.

Comentaris
To Top