Ciutat

Denuncien la retirada de terrasses “sense avisar”

L’Ajuntament ha activat un control “per evitar molèsties al veïnat” arran de la fi de l’estat d’alarma / LL.F.

“Ens han fet fer fora els clients que estaven consumint sense cap notificació prèvia”, denuncia indignat José Aguilar, propietari del Brutal Gastrobar. L’Ajuntament de Sabadell ha retirat una part de les terrasses de bars i restaurants de la ciutat en un reforç del control sobre aquests establiments.

Segons expliquen fonts municipals, en alguns casos, locals han hagut de treure algunes taules de la terrassa perquè “superen el límit permès” per la llicència. En altres casos, com és el cas del forn Centenari o els restaurants Brutal Gastrobar i Clotilda, ahir van haver de recollir: mentre que fonts municipals asseguren que no disposen de llicència, José Aguilar sosté que es va fer la sol·licitud corresponent per al període 2020-2021 i no va rebre la negativa. Tal com ha pogut comprovar el D.S., els gerents del restaurant Brutal sí que han fet la sol·licitud corresponent a aquesta temporada.

Segons expliquen, no han rebut “cap resposta de l’administració” en aquest temps i, per tant, encara no han efectuat el pagament. Tot i això, sí que han rebut fa uns mesos algunes notificacions per sobreocupació de la terrassa: “Quan ens ho han fet saber, hem retirat les taules corresponents. Si no hi ha llicència, com és que no ens ho van dir aleshores?”, es pregunta el propietari. I afegeix: “Ens diuen que tampoc no disposem del permís de l’any anterior, 2019-2020, i ho tenim pagat i amb la documentació en regla”. Avisa que prendrà les corresponents mesures legals. Des del Gremi d’Hostaleria sostenen que han demanat explicacions a l’Ajuntament i afirmen que ells “no tenen constància de cap notificació” sobre el Brutal. 

En el cas del restaurant Clotilda, el responsable de l’establiment ha confirmat que també han hagut de retirar la terrassa, però assegura que l’afectació és menor: “Tenim molt poques taules a fora i pràcticament no es fan servir”, destaca.

Les llicències van endarrerides”

El Gremi d’Hostaleria de Sabadell afirma que la tramitació de les llicències va “molt endarrerida”. I detalla el funcionament de les terrasses: mentre l’Ajuntament no denegui la sol·licitud, l’establiment treu les cadires a la via pública fins a rebre resposta, que pot trigar “fins a un any”.

L’Ajuntament sosté que atorga o denega la llicència en un termini de dos mesos a comptar des de la data de registre de la sol·licitud. Afirmen, però, que “el silenci administratiu és negatiu”.

Dispositiu “contra les molèsties”

Segons defensen fonts municipals, aquest control s’ha activat a diversos punts de Sabadell arran de la fi de l’estat d’alarma: “Quan es notifica que un establiment té més taules de les permeses o no té llicència, es fa el requeriment”, sostenen les mateixes fonts. La mesura s’activa per “millorar la convivència” amb el veïnat després de nombroses denúncies per sorolls i molèsties.

Juntament amb aquesta mesura, s’han reforçat el dispositiu de neteja municipal i també la presència policial a la ciutat. En aquest context, s’ha activat la gestió de les terrasses. L’Ajuntament sosté que ha avisat en diverses ocasions de la situació quant a llicències i sobreocupació i que “ha facilitat i bonificat” la col·locació de les terrasses.Des del Gremi d’Hostaleria, Jordi Roca apunta que en alguns casos s’ha “sobreocupat” l’espai públic.

Comentaris
To Top