ESPORTS

L’infortuni impedeix a Joan Monràs acabar l’Ultra Trail d’Andorra

Joan Monràs en un trajecte de l'Ultra Trail d'Andorra / CEDIDA

L’esportista sabadellenc Joan Monràs no va poder completar l’exigent Ultra Trail d’Andorra, una de les proves de muntanya més exigents del planeta. Una inoportuna caiguda el va deixar fora quan ja havia recorregut 90 quilòmetres. El Joanet afrontava el repte carregat d’il·lusió. Era conscient de la duresa del recorregut i les enormes dificultats, però també estava convençut de poder completar els 120 quilòmetres del repte. De fet, l’arrencada va ser força prometedora, com ell mateix explica: “Els primers 4 quilòmetres eren plans i vaig començar molt fort, amb un ritme tranquil. Vaig arribar als 22 quilòmetres molt animat. Vaig menjar força i notava el suport del meu equip. Tot anava molt bé”.

Fins i tot va travessar el llindar dels 42 quilòmetres amb mitja hora d’antelació sobre el temps previst. Ocupava el 22è lloc a la classificació general. “Les sensacions eren d’un gran dia”, reconeix. De sobte, la sorpresa negativa. Una caiguda fatal. El gran dia es va convertir en un malson. “Vaig patir una caiguda en un tram amb molta pedra. Es notava el cansament i vaig tenir la mala sort d’ensopegar i caure”. Es va produir a la Collada dels Pessons, quan es complia el quilòmetre 75 de la prova.

De totes maneres, va fer un últim intent per continuar. “Després del cop em va visitar un fisioterapeuta. Em quedaven uns 30 quilòmetres i el desnivell estava gairebé superat. Sobre el quilòmetre 90 el genoll es va inflar moltíssim i vaig veure que era del tot impossible continuar”. Es va dirigir cap a la Vall d’Incles per avisar l’organització, confirmar l’abandonament i activar el seu rescat.
S’havia acabat. Tot i això, ho valora de manera positiva. “Puc afirmar que és una competició de màxima exigència, molt dura. T’adones que els corredors d’elit estan molt per sobre, tenen un ritme alt i constant, diferent dels amateurs. Ells surten molt forts al principi i després continuen caminant. La meva idea era córrer i donar el màxim”, explica.

Va significar una lògica decepció, però el corredor sabadellenc ja pensa en el futur i té al cap nous projectes. “Les lesions formen part d’aquest joc. Quan vaig ser conscient de la retirada, vaig plorar de ràbia, però ara ja ha passat i el meu objectiu és recuperar-me bé i entrenar pensant a tornar a competir el mes d’octubre”. La cita seria l’Ultra Trail de Penyagolosa, a Castelló. Abans haurà d’afrontar el periode de recuperació. En principi pateix un esquinç al lligament extern del genoll, però caldrà fer més proves per determinar si la lesió és més greu. La idea de Joan Monràs és fer una recuperació activa amb la bicicleta com a principal eina d’exercici.

Comentaris
To Top