Publicitat
Ciutat

Els casals d’estiu: una solució per a molts sabadellencs

Una jornada lúdica al casal d'estiu del Club Tennis Sabadell / D.S.

Les escoles van tancar les portes el dia 22 de juny. Així, moltes famílies esperen l’obertura dels casals d’estius per poder dur els infants. Què fan les famílies sabadellenques? Creuen que el casal és una bona alternativa?

“Els casals són necessaris”
La Marta, de 35 anys i veïna del Centre, té una criatura que va a la guarderia i, per tant, encara és massa petita per entrar al casal. Tot i això, ella té molt clar que quan tingui l’edat la hi portarà. La Marta es dedica a la docència i considera que els casals són molt necessaris perquè els infants puguin desconnectar. En aquesta línia, conclou que són una solució idònia. Ara per ara, la Marta deixa la criatura amb els avis, ja que assegura que necessita algú amb qui deixar-la, però tan aviat com pugui la portarà al casal.

Marta

“És complicat combinar els horaris”

Altres famílies han dut els fills al casal des de sempre. És el cas de l’Elisabet, veïna del Centre de 47 anys, que té dues criatures. Ella és funcionària i explica que la dificultat amb la qual s’ha trobat sempre és poder combinar els horaris laborals i les vacances de les criatures: “Treballo aquests dies i no tinc amb qui deixar-los”, lamenta. Des de fa diversos anys estan apuntats al casal de la mateixa escola on van tot l’any. En aquesta línia, l’Elisabet explica que la resposta dels infants quan arriben del casal sempre ha estat positiva: “Estan molt contents i des de sempre els ha agradat”.

Elisabet

“Volem més casals públics a la nostra ciutat”

D’altres, com el Sergi, de 41 anys i veí de la Creu Alta, explica que ell és dissenyador gràfic i, per tant, li és complicat combinar la feina mentre la criatura està de vacances de l’escola. Per això, ha decidit per primera vegada dur-la al casal d’estiu als matins. D’aquesta forma, explica que la tarda la poden gaudir: “Podem fer coses plegats que en horari escolar no faríem”. Tanmateix, explica que els casals sempre s’han necessitat. Afegeix que en l’escenari pandèmic actual s’han de garantir les mesures: “Als casals i a tot arreu. Mentre es compleixin les normes establertes, no hauria d’haver-hi cap problema”. D’altra banda, el Sergi fa un reclam: “Volem més casals públics a la ciutat”. Explica que hi ha més oferta que demana, i lamenta que tots estiguin privatitzats. Una bona solució, per ell, és reduir els preus establerts.

Sergi

Publicitat
Comentaris
To Top