Ciutat

Esclat de ràbia a la concentració de Sabadell per l’assassinat de Samuel

L’Ajuntament de Sabadell ha convocat aquest dilluns una concentració a la plaça de Sant Roc per rebutjar el presumpte assassinat homòfob del Samuel, un jove de la Corunya. L’alcaldessa, Marta Farrés, regidors del consistori i representants d’entitats socials de la ciutat han encapçalat amb banderes irisades la reivindicació, guardant un llarg silenci per condemnar l’odi i la violència lgtbifòbica.

Un grup dels concentrats s’ha col·locat a darrera de la capçalera institucional, mentre que l’altra part dels manifestants s’ha situat a davant dels polítics, acabant d’omplir la plaça de Sant Roc. Entre mans, algunes pancartes: “El vostre odi no té espai als nostres carrers”. El silenci de la tarda s’ha acabat trencant.

Crits d’indignació irrompen a la manifestació / V. ROVIRA

Una veu d’entre els concentrats ha irromput plena de ràbia.  “La mort del Samuel no és la primera ni serà l’última. Volem justícia”, ha esclatat una manifestant. Entre aplaudiments, ha interpel·lat directament la primera línia institucional, situada a davant de l’Ajuntament: “Heu de fer alguna cosa!”.

La convocatòria silenciosa ha derivat en una manifestació d’indignació, amb crits i  consignes que han ressonat pel Passeig. “No és una mort, és un assassinat!”.

Unes 150 persones s’han concentrat a la plaça de Sant Roc / V. ROVIRA

Des de l’Ajuntament, un manifest condemna la mort del Samuel i la violència en contra del col·lectiu LGTBI i mostra la solidaritat amb la família del jove gallec. La tinenta d’alcaldessa i regidora de la cartera de Feminismes, Marta Morell, també ha manifestat el condol i el rebuig per la mort: “No ens podíem quedar enrere, havíem de mostrar tota la nostra cobdemna. Hem de continuar fent prevenció i sensibilització”.

Comentaris
To Top