Ciutat

Sabadell es declara “àrea amb mercat d’habitatge tens” per cinc anys

Construcció d’un bloc d’habitatges
Construcció d’un bloc d’habitatges / LLUÍS FRANCO

Sabadell s’ha declarat “àrea amb mercat d’habitatge tens” per als pròxims cinc anys. Aquesta catalogació, que la ciutat tenia des del setembre de 2020 i que caducava després d’un any, permetrà que es continuï regulant el preu màxim del lloguer segons l’índex de referència de la Generalitat.  La moció ha estat aprovada all ple municipal del mes de juliol, amb el vot favorable de tots els grups municipals, a excepció de l’abstenció de Ciutadans.

La ciutat compleix amb els requisits que demana la Generalitat per ser una àrea amb mercat d’habitatge tens. Les famílies destinen un 41,8% dels seus ingressos a pagar l’habitatge (el requisit de la Generalitat és d’un 30%), segons ha exposat el regidor de Junts per Sabadell, Francesc Baró, citant l’Oficina de Desenvolupament Econòmic de Sabadell. Una altra dada que ha aportat és que el diferencial entre l’Índex de Preus del Consumidor (IPC) i el creixement del preu del lloguer se sitúa en un 26% (el requisit és d’un 3%).

Ara el procediment continua fins que el govern català finalment inclogui el municipi com a una de les esmentades
àrees.

La llei de regulació del lloguer catalana s’aplica als nous contractes des del 22 de setembre de 2020. Ara bé, en aquests moments es troba en el Tribunal Constitucional, ja que el Govern central, com a Sabadell format per socialistes i Podem, ha presentat un recurs. El regidor del PSC Eloi Cortés, en qualsevol cas, ha negat que sigui una incompatibilitat que des del govern de la ciutat s’adherexin a la llei.

Comentaris
To Top