Ciutat

Les persones grans podran fer activitats lúdiques i físiques aquest estiu

Gent gran passejant a Can Deu / VICTÒRIA ROVIRA

Per segon any l’Ajuntament de Sabadell organitza aquest mes de juliol els Grans Vespres, un conjunt d’activitats lúdiques i físiques que es faran als complexos per a persones grans. Estan adreçades a les persones que viuen en aquests equipaments, però també als veïns del seu entorn a Sant Oleguer, el Parc Central i la Via Alexandra.

Les activitats es faran de dilluns a dijous durant la segona quinzena del mes i començaran dilluns que ve, 12 de juliol. A partir de les 18 h es farà una Master Class Fest Music al complex per a gent gran del Parc Central del Vallès, i a les 19 h al complex de Sant Oleguer.

Valorar-les

Paral·lelament, el consistori ha iniciat una campanya per eliminar els estereotips negatius que afecten les persones grans. Des de la regidoria de Cicles de Vida recorden que l’increment de l’esperança de vida sense incapacitat ha deixat obsolets molts dels conceptes relacionats amb les persones grans, però persisteixen una sèrie d’estereotips lligats a l’edat que es considera que cal combatre, tant en el conjunt de la societat com entre les mateixes persones grans.

La campanya se centra en quatre grans conceptes o capacitats que distingeixen aquesta franja d’edat de població: experiència, vida activa, aprenentatge continu i solidaritat. Una representació de les mateixes persones grans ha participat en la definició del projecte a través del Consell de la Gent Gran.

Comentaris
To Top