PATRIMONI DE SABADELL

Vacunar-se i conèixer la ciutat

Si han anat a vacunar-se a la Pista Coberta d’Atletisme, recordaran haver sortit per la porta del darrere i seguidament hauran baixat unes escales per tornar al carrer. És el que també va fer diumenge passat el sabadellenc Feliu Añaños –qui no és algú qualsevol, sinó un dels fundadors de Patrimoni Sabadell a Facebook–.

La font del Pi nova, fotografiada per Feliu Añaños / CEDIDA

Acabant de baixar les escales, però, Añaños es va sorprendre en veure per casualitat una font que desconeixia. “Havia sentit a parlar de la font del Pla de Cartrons (font del Pi), però no l’havia vist mai”, recorda, “i amb la remodelació de tota aquesta zona ja la donava per desapareguda”.

Sabent-ne ara ja una mica més d’informació, l’autor de la fotografia explica que la font no és exactament al lloc original d’on es té constància almenys des del 1930, sinó que es va redirigir el curs de l’aigua en la reforma de l’espai quan es va construir la pista. Això va permetre mantenir aquesta font que antigament servia per als horts del voltant i a la seva vora hi ha un banc que converteix el lloc en una agradable zona d’estada.

Comentaris
To Top