ESPORTS

Arnau Bonada: les línies mestres del nou president del Club Esportiu Sant Nicolau

Arnau Bonada també és el president de Xarxa Onion / D.S.

El Club Esportiu Sant Nicolau inicia una nova etapa amb el nomenament d’Arnau Bonada com a nou president de l’entitat sabadellenca. L’economista i president de Xarxa Onion agafa el relleu de Jordi Vallhonrat, qui ha estat al capdavant del club des del 2010: “Per a mi és un motiu d’orgull poder representar aquest club arreu de Catalunya, amb uns valors concrets, que és referent en l’àmbit català”, declara.
Bonada va entrar a l’organigrama directiu poc abans de l’esclat de la pandèmia per iniciar una planificació continuista per acabar culminant el relleu d’un club –ara amb més de 350 jugadors–, un cop resolta l’operativa diària per fer front a la Covid-19: “Al llarg d’aquests dos anys, el Jordi –Vallhonrat–, com la resta dels companys de la junta, el que sobretot ens han sabut transmetre és l’amor i la dedicació altruista cap a l’entitat en què juguen els nostres fills”, detalla.

En aquest camí l’acompanyaran cinc membres de la Junta Directiva sortint i comptarà amb tres cares noves, tots ells pares i mares de jugadors del CE Sant Nicolau, formant un equip directiu de vuit persones: “Jo encapçalo una junta que vol tendir cap a la paritat de gènere, on espero que el lideratge sigui compartit i col·lectiu”. Aquest relleu al capdavant de l’entitat, però, no implica que algunes de les línies empreses amb anterioritat sota la presidència de Vallhonrat s’aparquin, ans al contrari. Bonada i el seu equip directiu aportaran el seu segell propi tenint ben present les accions fetes fins avui, tal com reconeix en assegurar que “quan hi ha un relleu no pots fer el 100% de la mateixa manera que s’ha fet fins ara, però també és un error canviar la totalitat de les coses que s’han fet fins ara. Hem de trobar un equilibri”.

Una de les primeres accions que té al cap Arnau Bonada serà la realització d’una gran enquesta a tota la comunitat del Sant Nicolau, emmarcada dins el pla estratègic 2022-2025: “Volem implicar tota l’entitat, els stakeholders en el món de l’empresa, que en aquest cas són entrenadors, pares i mares, i la mateixa escola. Començarem amb una macroenquesta per recollir el seu feedback per saber què esperen i què volen del club en els pròxims anys”. Tanmateix, es treballa amb la creació d’un grup d’experts en l’àmbit esportiu professional perquè ajudi en l’assessorament.

Unió dels clubs
D’altra banda, en l’àmbit econòmic, Bonada destaca la “bona salut financera” que permet al CE Sant Nicolau tenir “entrenadors de màxim nivell”, que situen l’entitat en disposició de competir de tu a tu a diverses categories amb els grans de Catalunya com Barça, Penya, L’Hospitalet, Mataró o Manresa. Tot i això, remarca el vessant formatiu per sobre de la professionalitat: “No hem d’oblidar que formem persones a través de l’esport. El Sant Nicolau ha de ser un club de formació que des de Sabadell et pugui permetre competir al màxim nivell de Catalunya, però sempre oferint bàsquet per a tots els nivells”.
Per últim, i preguntat sobre la possibilitat de crear sinergies amb altres clubs de bàsquet de la ciutat, Bonada no ho veu amb mals ulls i explica que “amb la resta de clubs hem de ser rivals a la pista, però fora hem de mirar com poder fer el pastís més gran per a tots i potenciar el bàsquet a la ciutat, en lloc d’intentar agafar un tros de pastís”.

Comentaris
To Top