Ciutat

Els carrers de Sabadell guanyaran un miler d’arbres, taules i papereres

Soques d'arbres a Torreguitart / LL. FRANCO

El govern municipal ha tirat endavant la licitació per millorar l’arbrat d’una vuitantena de carrers dels set districtes de Sabadell. Té previst destinar un milió d’euros al contracte d’obres del projecte, que preveuen que puguin començar a finals d’aquest any.

L’actuació, aprovada en Junta de Govern Local, espera plantar 1.164 arbres a escocells que es troben buits, a més de substituir arbrat que presenta problemes de seguretat o de salubritat. En aquests casos, els exemplars seran substituïts per espècies més idònies. Des de l’Ajuntament, reivindiquen que el projecte vol “potenciar i recuperar el verd com a element fonamental per a la sostenibilitat de la ciutat”.

La renovació de l’arbrat urbà és una inversió periòdica a Sabadell. També se’n va haver d’impulsar una durant el mandat anterior. Entre el 2015 i l’abril del 2016, es van plantar 1.846 arbres, la major part dels quals per reposar exemplars caiguts durant la ventada del desembre del 2014, morts o en mal estat. A més, se’n van plantar a zones on no n’hi havia, especialment als barris de Can Llong i Espronceda.

Més bancs, papereres i taules

La de l’arbrat no és l’única licitació que l’Ajuntament ha impulsat aquesta setmana per a la ciutat. També en Junta de Govern Local, dilluns es va aprovar l’adquisició de mobiliari urbà. Concretament, es compraran papereres, bancs i cadires de fusta i taules de pícnic per a l’espai públic. Alguns dels elements serviran per substituir mobiliari en mal estat, mentre que altres s’incorporaran de nou. Hi ha prevista una inversió de 125.000 euros.

En total, seran 200 papereres metàl·liques, 200 bancs i 50 cadires de fusta i vuit taules de pícnic, a més d’11 jardineres que s’ubicaran a l’eix nord i sud de la ciutat.

A diferència del projecte per renovar l’arbrat de Sabadell, aquesta serà una inversió que, segons el Govern, ha de notar-se més ràpidament. Principalment, perquè després d’adjudicar-se el contracte, l’empresa tindrà un mes de termini per instal·lar els elements adquirits per l’Ajuntament.

Comentaris
To Top