Ciutat

Elevat risc d’incendi forestal a Sabadell

Bombers treballant en l'extinció d'un incendi en una imatge d'arxiu / Arxiu

Davant l’elevat risc d’incendis forestals i l’avís d’entrada de tramuntana i mestral als extrems del país, la Generalitat ha activat el Pla #INFOCAT  (pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya) fins dimecres. Protecció Civil demana a la població que, si veu una columna de fum, truqui directament al 112.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que, durant el dia d’avui, es mantindran les ratxes fortes de vent de tramuntana i mestral a l’Empordà i a les Terres de l’Ebre. Pel que fa a les humitats, alerta que avui a la tarda quedaran molt baixes, per sota del 30%, i també bufarà el vent de ponent. Segons el SMC aquesta situació es mantindrà fins demà, que es preveu que l’episodi de vent s’acabi a primera hora de la tarda i comenci a entrar la marinada.

A Sabadell, risc elevat

A la nostra ciutat, com totes les poblacions que tenen una gran superfície boscosa, el risc és molt alt i s’ha d’actuar amb precaució i seguir els consells per prevenir possibles incendis.

La Policia Municipal de Sabadell ha demanat seguir les indicacions de la Generalitat en matèria de prevenció d’incendis, posant el focus en la zona boscosa del Rodal.

Consells preventius davant d’un incendi

Catalunya és un país de clima mediterrani amb molta massa forestal. Durant l’estiu, la sequera eleva el risc d’incendi forestal. Per prevenir incendis durant aquesta època, i la resta de l’any, cal tenir algunes precaucions.

  • No llençar burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
  • Si es va al medi natural amb vehicle particular, s’ha d’aparcar bé, sense envair camins i pistes. Cal deixar lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular els vehicles d’emergència si fos necessari. S’ha d’aparcar als espais habilitats, i sempre fora de les finques particulars.
  • No llençar coets, petards, focs d’artifici, globus (per exemple fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc.
  • No utilitzar barbacoes que no estiguin autoritzades. Recordeu que les barbacoes han de ser d’obra i amb mata guspires.
  • Les cremes de residus al jardí estan prohibides, cal portar-los a l’abocador o triturar-los, i se’n farà compost.
  • No deixeu mai escombraries ni deixalles al bosc. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors adients.
  • Eliminar les branques que toquin la façana i allunyar de la casa les reserves de llenya.
  • Tenir a punt eines bàsiques contra incendis (mànegues, destrals) i alguna reserva d’aigua

Incendi a Terrassa el dissabte

Dissabte a la tarda un incendi va cremar nou hectàrees de vegetació a la urbanització Les Martines (Terrassa), de les quals 5,3 eren de terreny forestal. L’incendi no va deixar ferits ni cap afectació material i va quedar estabilitzat a les 22.45 h. Aquest ha estat, recentment, l’incendi més proper a la ciutat de Sabadell.

Comentaris
To Top