Ciutat

La política municipal deixa temps per a la família i aficions?

La política municipal és absorbent. Al capdavant, hi ha les obligacions institucionals. Que a vegades poden ser ben feixugues: en el ple municipal de juliol, per exemple, els regidors de la ciutat van estar discutint durant 8 hores (fins a la una de la matinada): del preu de l’aigua, d’habitatge, de les pèrdues del Gimnàs Municipal…

A banda, s’ha de dedicar temps al propi partit polític, a través de reunions d’organització i estratègia, actes de campanya o rodes de premsa. I encara s’hi ha de sumar el compromís amb la ciutadania, que va des de trobades a qualsevol hora amb veïns per tractar problemes fins a encaixades de mans a fires o l’assistència a actes culturals. És una feina que entén poc d’horaris.

“La política tendeix a consumir-ho tot. I la municipal, encara més”, comenta Pol Gibert (PSC), que ho sap bé, ja que, a banda de tinent d’alcaldessa, també és diputat al Parlament. “Costa desconnectar. A vegades ets a casa, però tens el cap en un altre lloc”, se sincera Gabriel Fernàndez (ERC). Lluís Matas (Junts) sintetitza què signifiquen les reunions constants que ha tingut en només un mes en el càrrec de regidor: “Tens una agenda que no s’acaba mai”.

On queda el temps per a la família? I per a les aficions, que sobretot són terapèutiques i necessàries per desconnectar?

La planificació que requereix la ciutat s’ha de traslladar a casa. Endur-se la família als actes, reservar moments per dedicar-hi temps o buscar aficions fixes per esbargir la boira del cap són solucions. I hi ha renúncies.

Ara bé, en una cosa coincideixen els portaveus municipals: se senten privilegiats. “No em queixo. Tens molts compromisos, però m’agrada i no em fixo en les hores que hi dedico”, expressa Adrián Hernández (Ciutadans). “Com a regidores, ens sentim privilegiades”, reitera Anna Lara (Crida). “Tenir una responsabilitat va ser decisió meva. I compensa”, conclou Marta Morell (Podem).

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Pol Gibert Portaveu del PSC

Per “protegir moments de la setmana” i dedicar-los a la seva parella i a la filla de dos anys i mig, el primer tinent d’alcaldessa admet que es necessita un “esforç de planificació logística”. Anar a parcs o a passejar amb la família, llegir, mirar sèries i sortir a córrer són les seves aficions. Des de fa poc, també l’esport a casa, “perquè amb mitja hora ja en fas i no et comporta gaire temps”.

Gibert amb la seva filla de 2 anys i mig

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Gabriel Fernàndez Portaveu d’ERC

Casat i amb tres fills, el portaveu republicà creu que la família és la “gran damnificada” de dedicar temps a l’activitat política. “Els espais familiars compartits es redueixen”. Afortunadament, es troba amb “molta comprensió” a casa. “Per desconnectar i cremar adrenalina” té el gimnàs. Ara bé, provinent del món de l’escoltisme, troba faltar fer vida a la natura.

Gabriel Fernàndez amb la seva família

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Anna Lara Regidora de la Crida

Els estatuts de la Crida limiten el temps que els seus representants són regidors. Lara, que té dos fills, sosté: “Hi ha renúncies personals, però sabem que hi haurà un relleu i que no seran per sempre”. Fora de l’activitat institucional, reivindica com a oci, també, els debats i els espais de reflexió polítics i socials. “Tinc poc temps lliure, però perquè tinc la voluntat política d’ocupar-lo”.

Anna Lara d’excursió

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Adrián Hernández Portaveu de Ciutadans

Des que la Covid ha reduït el ritme d’actes de la ciutat, i ha transformat en telemàtiques la majoria de reunions, Hernández assegura que ha guanyat moments. “Ho porto millor. Abans, cada cap de setmana tenia coses. Moltes vegades, la meva dona m’hi acabava acompanyant”, comenta. Per desconnectar, fa esport, surt a sopar i, algun cap de setmana, fins i tot pot fer una escapada.

Hernández i la seva parella

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Lluís Matas  Portaveu de Junts

Aquest juny, Matas ha renunciat a l’activitat professional per la política. Això, sosté, ha comportat renúncies en el temps d’oci. “Tens una agenda que no s’acaba mai”. Dedica temps lliure a la gastronomia, molt vinculada a la seva antiga feina. I la seva altra gran passió és viatjar, però ara s’ha de conformar amb menys: “Podent-me escapar per menjar una paella davant del mar ja soc feliç”

Matas és aficionat a la gastronomia

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Marta Morell Portaveu de Podem

La política municipal ocupa gran part del seu dia. Tanmateix, reivindica: “Agafar la responsabilitat va ser una decisió meva. Has d’estar a l’altura i fer sacrificis. A més, em compensa”. Reconeix que continua tenint les mateixes aficions per desconnectar, però “amb menys intensitat”. Va d’excursió o a la platja, camina i
passa temps amb el seu nebot de 18 mesos.

A Morell, li agrada desconnectar a la platja

Comentaris
To Top