ESPORTS

Bruno Barrientos: del Cercle Sabadellès 1856 a l’RCT Barcelona

Bruno Barrientos a les instal·lacions del Cercle Sabadellès / Lluís Franco

Després de 10 anys de grans èxits, el director esportiu, director del campus d’estiu i gerent esportiu del Cercle Sabadellès 1856, Bruno Barrientos, deixa el club de la carretera de Bellaterra per incorporar-se a un dels grans del tennis estatal, l’RCT Barcelona, com a director de competició.

Satisfet del llegat que deixa al Cercle? Penso que s’han assolit objectius esportius importants, com la permanència de l’equip masculí sènior a Primera Categoria durant 10 anys. Això és una cosa brutal. Però tot parteix de crear un bon ambient i un clima d’amistat a l’entitat que després permet competir a un alt nivell. Hem sigut campions de Catalunya, d’Espanya i fins i tot d’Europa. També estic molt content de l’Escola, una de les millors de Catalunya. Hem format nois des de petits perquè s’involucressin i han acabat fent de monitors. El campus d’estiu puc dir que va ser una creació meva i s’ha convertit en un dels més potents de la zona.

Va començar com a director esportiu, però com va ser l’experiència de gerent esportiu? El club es va quedar sense gerent i jo vaig assumir la part administrativa i esportiva un any. Vaig aprendre moltíssim, però va ser molt dur. Les instal·lacions són immenses i el dia a dia se’m menjava.

Què significa aquest gran canvi per aterrar en un club com l’RCT Barcelona? La veritat és que estic a l’RCT Barcelona gràcies al Cercle. El que he après durant 10 anys dirigint aquesta institució m’ha servit per afrontar aquest gran repte professional com a director de competició del club, des de l’Escola fins als equips d’alt nivell. Fa quatre dies que hi estic treballant i tot és molt intens. Sembla que hagin passat mesos per la intensitat i la gran quantitat d’informació que estic rebent. És el millor club d’Espanya i m’esforçaré al màxim per estar a l’altura.
Esperava un canvi d’aquesta envergadura o va sorgir de sobte? No m’ho esperava. En el Cercle Sabadellès jo em sentia molt bé, però va sorgir la possibilitat. Vaig enviar el meu currículum i anava sentint noms que es postulaven pel càrrec. Jo estava tranquil. Fins que un dia et criden i et diuen que ets la primera opció. Això impacta.

Fa una mica de por o vertigen per la força mediàtica del club barceloní? No. Em sento molt preparat. Jo soc dels que pensa que cada dia s’aprèn amb la gent nova que coneixes, amb els alumnes nous que tens o amb els nous socis. M’agrada aprendre de la gent cada dia i això és el que al final et fa créixer i veure les coses des d’un altre prisma.

El sorprèn la seva pròpia evolució professional? Una mica, sí. Perquè quan et dediques a una feina professional sempre tens uns inputs i quan parles amb altres professionals i directius veus que estàs ben considerat fora del club. Després arribes a una entitat com l’RCT Barcelona i la gent s’alegra que siguis allà i et poses a pensar que alguna cosa hauràs fet bé durant aquests últims 10 anys al Cercle.

Què és el que més estranyarà del Cercle? Les persones. S’havia format un equip de persones molt bo en tots els sentits. Entro per la porta i no puc fer dos passos sense que algú em pari, em saludi o faci un comentari. Estic molt emocionat. Han estat 10 anys treballant amb ells braç a braç.

Quins seran a partir d’ara els nous objectius? En l’àmbit de clubs és el màxim, no hi ha res més. Si t’agrada el tennis i la gestió i amb 20 anys et posen un paper per escriure on vols acabar, evidentment seria l’RCT Barcelona. No em plantejo si quedarem campions d’Europa o del que sigui. Ara només intento captar informació i integrar-me al més aviat millor.

Quin és el valor que li agradaria implementar? Per a mi l’esport ho és tot, la meva vida. Faig esport des dels set anys i als meus fills els he fet entendre que cal practicar esport. Et forma com a persona. La fidelitat, la confiança amb les persones, fer equip, són valors fonamentals per a mi. Per això sempre dic que l’important són les persones i que siguin bones persones. El professional es pot anar fent.

Comentaris
To Top