Publicitat
Ciutat

Tindrà un nou bar la Biblioteca Vapor Badia?

Tere Arnau i Pepi Castaño, les dues sòcies de la Clau de Fa / VICTÒRIA ROVIRA

La biblioteca central de Sabadell, la Vapor Badia, es queda sense bar de forma indefinida. Clau de Fa, un establiment històric a la ciutat, tanca les portes aquest divendres 16 de juliol després de 19 anys de vida. I de moment, ho fa sense relleu a les cuines.

L’Ajuntament va licitar la gestió i explotació del bar fa unes setmanes, però ningú es va presentar per fer-se’n càrrec. Davant això, fonts municipals expliquen al D.S. que estudiaran possibles opcions alternatives al local. Una d’elles podria ser utilitzar l’espai per ampliar la biblioteca i fer-ne un espai recreatiu. Tanmateix, encara no hi ha res projectat, tot i que s’esperen reunions els pròxims dies per parlar sobre el tema.

Motius econòmics

Així mateix, els motius del tancament de Clau de Fa són econòmics. Els efectes de la Covid-19 han sigut l’estocada final per a un negoci que ja arrossegava problemes anys anteriors. Pepi Castaño, sòcia del bar juntament amb Tere Arnau, explica al D.S. que han intentat “sobreviure” i seguir amb el negoci, però els ha estat “impossible”. La decisió de tancar la van prendre a finals del mes de maig. “Ens sortia més car si continuàvem amb el local obert que tancant”, admet amb tristor.

Les dues sòcies van fer un ERTO a una part de la plantilla, però ni així van poder sufocar les pèrdues. Castaño considera que la restauració ha estat un dels sectors més afectats per les restriccions del Govern. “Hem seguit al peu de la lletra totes les normes, però no se’ns ha tingut gens en compte. És normal que molts propietaris de bars i restaurants estiguin en una situació semblant a la nostra”, denuncia.

A més, ella afegeix un altre motiu de pes per entendre el tancament del bar: la majoria d’estudiants han fet part del curs de forma telemàtica. “Feien les classes on-line i això feia que no vinguessin a la biblioteca. Ho hem notat molt i també amb els adults que fan teletreball, que tampoc venen tant com abans”, afirma la Pepi.

D’altra banda, ella remarca que diverses generacions de sabadellencs han passat per Clau de Fa per fer una cervesa i desconnectar després de tantes hores d’estudi. De fet, molts clients del bar van començar a anar-hi quan eren adolescents i ara, amb més de 30 anys i amb fills, també hi van sovint.

Els plans de futur de Pepi Castaño no impliquen obrir un local de restauració. És més, no farà cap aventura en solitari a curt termini. Així i tot, valora els 19 anys de Clau de Fa: “Em quedo amb la part emocional i amb la gent que hem conegut“, finalitza.

El comiat queda anul·lat

Les propietàries de Clau de Fa tenien la intenció d’organitzar un comiat el pròxim dissabte 17 de juliol amb els clients que ho desitgessin en el mateix local. Tanmateix, amb les noves mesures per aturar la propagació de la Covid-19 han decidit anul·lar-lo de manera indefinida.

Publicitat
Comentaris
To Top