LLUÍS MATAS

Ara toca donar a la ciutat una altra vitalitat urbana

[Lluís Matas, portaveu de Junts per Sabadell]

La mirada en perspectiva ens dona allò que determina l’evolució positiva de les comunitats, quan es presenten dificultats cal prendre decisions valentes, sovint incòmodes, a vegades assumint molts riscos i gairebé sempre entomant critiques. Malgrat això hi ha qui actua amb determinació perquè l’objectiu és clar: donar a la ciutat una altra vitalitat urbana.

Joan Reixach, en el seu article Similituds amb el model Pittsburg, fa una mirada a vista de dron, en què analitza la ciutat de Sabadell fent un paral·lelisme amb la ciutat de Pittsburg (ciutat dels EUA), allò que han sigut, amb els seus entrebancs històrics, les seves decisions a mitges i els seus encerts, i ens aporta el solucionari, basat en la teoria de les 3T de Richard Florida (pensador i científic): Tecnologia, Talent i Tolerància.

Tecnologia aplicada a la Gran Via, una infraestructura del s. XX ara ja obsoleta, que trenca la ciutat, l’omple de soroll i de contaminació, feixuga i molt poc eficient. Ara toca reconvertir-la, necessitem una nova via pacificada i humanitzada, que aporti benestar i obri noves oportunitats econòmiques, que ens condueixi cap a una nova manera de viure la ciutat.

Talent, amb la declaració de la ciutat de la cultura catalana 2024, per promocionar la cultura sabadellenca, generar activitat econòmica amb una oferta cultural de valor, creant sinergies amb la restauració, comerç i hotels de la ciutat i l’oportunitat de gaudir tot l’any d’una oferta cultural variada i de qualitat.

Tolerància, una ciutat culturalment rica, diversa on caben totes les cultures i totes les expressions artístiques, solidària, acollidora i educada en la diversitat.

Sabadell té noves vibracions perquè hi ha qui pren decisions valentes, determinacions polítiques fermes i arriscades que són les que ens encaminen cap al futur. El passat, per molt èxit que hagi tingut, és passat i ara vol dir present. Com diu Joan Reixach, “la política sense execució és malbaratar recursos”.

Nota de l’editor: El D.S. obre les pàgines a les opinions dels grups amb representació a l’Ajuntament, que es publiquen segons ordre d’arribada.

Comentaris
To Top