ESPORTS

El Sabadell 21/22 es posa en marxa encara amb moltes peces per arribar

La primera sessió de la pretemporada a la gespa de la Nova Creu Alta / Lluís Franco

El Sabadell 21/22 s’ha posat en marxa. Abans de les 9 del matí, un total de 23 jugadors -dels quals 9 del filial o juvenil arlequinat- han iniciat la pretemporada amb una sessió a la Nova Creu Alta sota la supervisió d’Antonio Hidalgo i la resta del cos tècnic. Ha estat el primer contacte oficial cinquanta dies després del dolorós descens a Anduva. D’aquella jornada pocs futbolistes continuen. La remodelació de la plantilla ha estat important i encara falten per arribar un bon grapat de peces. El porter Kike Royo (Badajoz) i el davanter Jacobo González (Tenerife) podrien ser els següents a arribar, però abans hauran de resoldre els contractes amb els seus respectius clubs.

De moment, en aquestes primeres setmanes de feina tindrà protagonisme la pedrera arlequinada. Els jugadors citats han estat els següents: Emilio Bernad (València Mestalla) i Froi Leal, porters; Óscar Rubio, Aleix Coch, Teo Quintana (Hèrcules), Joseba Muguruza (Castelló), Iago Indias (Castelló), Samu Araujo (Cultural Leonesa), Iker Hernández (filial), Marc Vargas (juvenil) i Gabri Gausachs (juvenil), defenses; Xavi Boniquet, Sergi Altimira (recupera cessió Granollers), Ramon Foch (Elx), Pere Belmonte (filial) Albert Morral (juvenil), migcampistes; Néstor Querol, Aarón Rey, David Astals (recupera cessió AE Prat), Adri González (juvenil), Iván Bustamante (juvenil), Jaume Ramoneda (filial) i Arnau Marcos (juvenil), davanters. No han participat en la primera sessió els fitxatges Iago Indias, Samu Araujo i Ramon Folch perquè havien de passar la revisió mèdica i tampoc ho ha fet Aarón Rey, en aquest cas per protocol Covid.

L’Estadi, Sant Oleguer i les instal·lacions del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, seran l’escenari dels entrenaments aquestes primeres setmanes. Precisament el primer amistós es farà al CAR contra L’Hospitalet el 31 de juliol (10 h) en un duel a porta tancada. També està confirmat el partit davant el Vila-real B de Miguel Álvarez el 7 d’agost, que significarà el retorn dels socis a la Nova Creu Alta. Després s’iniciarà l’estada d’una setmana a la Vall d’en Bas amb la idea de disputar un parell més d’amistosos (un contra el Llagostera) abans del duel de presentació oficial contra l’Andorra –si el sorteig del calendari no fa una mala passada el dimarts– el 21 d’agost a la Nova Creu Alta (19 hores).

Estrena

La temporada 21/22 significarà l’estrena de la quinta categoria en la història del Centre d’Esports amb l’objectiu de tornar al futbol professional. La Segona A (actual SmartBank) ocupa el primer lloc del rànquing arlequinat amb 44 temporades; l’extinta Segona B apareix en segon lloc amb 22; Primera Divisió, amb 14, i la Tercera Divisió, amb 8. És evident que l’hàbitat natural del Sabadell és la categoria de plata, però tampoc es pot obviar que en els últims 28 anys només hi ha militat cinc temporades: de la 11/12 a la 14/15 i l’última, 20/21.

La darrera vegada que el conjunt arlequinat va estrenar categoria va ser la temporada 83/84: la Segona B i va pujar en el primer any (Binéfar). Poc es podia imaginar que es convertiria anys després en la seva presó. Ara la Segona B, després de 44 anys, dona el relleu a la Primera RFEF com a tercera categoria del futbol estatal. Ara el gran repte serà recuperar la categoria perduda fa cinquanta dies.

Comentaris
To Top