ESPORTS

Mati Ortiz: “Quan l’àrbitre xiula, penses: ara ja sóc olímpica”

La sabadellenca Mati Ortiz va viure l’experiència de participar a dos Jocs Olímpics, l’any 2012 a Londres, i el 2016 a Rio de Janeiro. Fa nou anys va aconseguir la primera medalla d’un sabadellenc a unes olimpíades. Ara, des de l’altra banda de la piscina, recorda quins són els moments àlgids de viure uns Jocs Olímpics.

Fa poc menys de 24 hores que es va encendre el peveter de Tòquio. Com a olímpica, quins records  tens d’un moment tan icònic?  Són records molt especials. Ahir al matí vaig parlar amb algunes companyes i els hi vaig dir que gaudissin, que gaudissin molt de tot. Un dels records més especials és quan entres a la Vila Olímpica o durant la cerimònia d’inauguració. No sóc d’emocionar-me, però quan s’encén és inevitable. Però el més apoteòsic és quan l’àrbitre xiula, penses: ara ja sóc olímpica.

Aquests, però, seran els més especials de la història... Com pot afectar  viure en una bombolla, no poder sortir de la Vila o no tenir públic a les graderies? Aquests Jocs Olímpics seran per recordar, només pel fet que han estat posposats. Serà diferent, és cert, però tu el que vols és aconseguir una medalla, per tant és qüestió d’adaptar-s’hi. Per qui estigui davant dels seus primers Jocs li faltaran moltes coses per gaudir. Serà històric i la il·lusió és la mateixa: competir.

Publicitat

Vist amb perspectiva,  què es valora més com a waterpolista : guanyar-ho tot durant molts anys en l’àmbit de clubs o participar en uns Jocs? En el meu cas, no t’enganyaré: uns Jocs Olímpics són uns Jocs Olímpics. El club et fa créixer, et forma, t’obre les portes a jugar amb l’absolut i això et permet que el seleccionador et vegi jugar i disputar uns olimpíades. Per a qualsevol esportista tenir la sort de participar-hi és el súmmum, ja no només per la medalla. Tots els  esports s’equiparen i el waterpolo es converteix en un esport molt vist.

Avui dissabte la selecció femenina s’estrena davant Sud-àfrica. Veus opcions reals d’aconseguir medalla olímpica? Sincerament sí que les veig amb possibilitats. Sí que és cert que als partits previs han tingut alts i baixos, però porten un molt bon equip, tant dins com fora de l’aigua. L’any 2013 ja es va demostrar que es podia guanyar als Estats Units, però si se’ls pot evitar als quarts, millor. El nivell serà molt igualat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top