Ciutat

Sabadell reforça els recursos per garantir el lleure infantil a l’estiu

/ VICTÒRIA ROVIRA

Impulsar el lleure educatiu. L’Ajuntament de Sabadell destina aquest estiu més de 498.000 euros a afavorir l’accés dels infants vulnerables al lleure, que es concreta a través de subvencions a 18 entitats (172.046 euros) perquè organitzin casals, prestacions per a les famílies perquè 453 infants puguin participar (85.100 euros), i patis oberts a cinc centres escolars de Sabadell. “Volem fomentar l’igualtat en ll’accés al lleure per afavorir la cohesió social”, assegura Manuel Robles, regidor d’Educació, que apunta que el reforç pressupostari és “perquè les entitats tinguin més múscul econòmic”.

Paral·lelament, s’ha posat èmfasi en garantir la seva suficiència alimentària: “L’estiu agreuja l’escletxa entre infants vulnerables i els que no ho són”, sosté el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés. Al juliol s’han doblat els lots que el Rebost Solidari distribueix entre 1.700 famílies de la ciutat, amb l’objectiu de cobrir també les necessitats d’agost. També les famílies rebran targetes menjador d’entre 15 i 65 euros per comprar productes frescos, una inversió de 57.000 euros. Una altra de les accions serà l’organització de casals d’estiu a l’agost, amb el dinar inclòs, per a infants i joves en situació de vulnerabilitat.

El programa Fem vacances organitza casals i viatges dirigides a persones amb discapacitat o dependència en col·laboració amb les entitats Andi Down Sabadell, Fundació Privada Avan, Grandalla, L’Estel, Obrir-se al Món i Viu-la. L’aportació municipal es destinarà a cobrir el sobrecost que han d’afrontar les famílies usuàries d’aquest tipus d’activitat. Enguany hi ha 149 places.

Finalment, els patis de les escoles Espronceda, Miquel Martí i Pol, Juan Ramón Jiménez, Andreu Castells i Roureda obriran de l’1 de juliol al 31 d’agost, tots els dies entre les 19 i les 21 h. A cada centre hi ha un monitor o monitora. Els infants més petits han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Comentaris
To Top