Ciutat

Els veïns del carrer Montseny es queden sense Internet després que algú robés els cables de fibra òptica

Tres dies van passar els veïns del carrer Montseny, al barri de La Creu Alta, sense telefonia i Internet després que algú robés els cables de fibra òptica el passat 13 de juliol. La Residència La Font, al carrer Montllor i Pujal, també es va veure afectada i encara avui no disposa de connexió Wi-Fi.

Així i tot, alguns veïns afectats van assenyalar, a través de xarxes socials, al propietari del centre geriàtric, Eduard Doz, d’haver sigut el culpable de tallar el cablejat, que es troba a la paret exterior de la residència aguantat per un pal enmig de la vorera del carrer. Deien que el motiu pel qual ho havia fet era per fer pressió a la companyia telefònica propietària del cablejat amb l’objectiu que soterressin els cables i no passessin per la façana del centre, però, a la vegada, ell es negava a pagar-ho. Els veïns consideraven, però, que era una decisió “egoista” i sense tenir en compte els interessos del conjunt del veïnat.

Imatge del cablejat que hi ha al carrer de Montseny/ CEDIDA

El propietari del centre ho nega

Eduard Doz afirma al D.S. que ell no ha tingut res a veure amb el robatori del cable de fibra òptica. De fet, remarca que la seva única intenció és que el barri quedi “decent” i que, per això, fa un parell de setmanes va demanar a la companyia telefònica que soterrés els cables. “Hi ha un pal amb una línia d’alta tensió al mig del carrer. És un enorme perill per als nens que s’hi acostin. Hem demanat a Movistar que busquin una solució i s’han compromès a arreglar-ho a finals d’estiu”, remarca.

Doz afegeix que els usuaris de la residència són els principals perjudicats d’aquesta situació: “No tenim Internet i els nostres avis no poden parlar amb les seves famílies. És absurd que ens acusin de robar el cable de fibra òptica. Hauria suposat tirar-nos pedres a la nostra teulada“, explica.

Des de la residència reclamen a la companyia que solucioni el problema en el temps estipulat: “Volem una solució adient pel cablejat. No pot quedar enmig del carrer”, afirma Doz.

Comentaris
To Top