Ciutat

Fernàndez (ERC): “No ens posem d’acord amb el PSC perquè tenim un model completament diferent”

Gabriel Fernàndez (ERC), al terrat de l'Hotel Urpí / LLUÍS FRANCO

No són gens bones les notes polítiques que el principal grup municipal de l’oposició, ERC, ha volgut posar al govern de Sabadell abans de les vacances d’agost. El portaveu republicà, Gabriel Fernàndez, ha carregat contra la gestió de l’executiu, en un esmorzar amb la premsa al terrat de l’Hotel Urpí. La majoria que PSC i Podem ostenten a l’Ajuntament, amb el suport de Junts per Sabadell, –ha expressat– governa sense comptar amb l’oposició ni amb “majoria social”.

Fernàndez ha reivindicat el que considera victòries durant els dos anys de mandat, com forçar un ple municipal extraordinari “per evitar el tancament del gimnàs municipal” o confeccionar una majoria al consistori favorable a rebre institucionalment Carme Forcadell. També ha titllat de “fet rellevant” aconseguir que tota l’oposició es girés en contra de les intencions de l’Ajuntament de cedir part els romanents de Sabadell –els diners que han sobrat de pressupostos d’anys anteriors– al govern central.

A més, Fernàndez considera que les obres de reforma del Passeig de la Plaça Major encarrilen la feina engegada en el mandat anterior. “El projecte té l’ADN del govern anterior”.

“Tenim la capacitat de trencar blocs, assolir majories socials i defensar els interessos de la ciutat”, ha afirmat Fernàndez. En referència a les carteres de Salut i Educació que gestiona ERC a la Generalitat, Fernàndez ha destacat la construcció d’un edifici per a l’escola Virolet, del CAP de Can Llong i de l’ampliació del Parc Taulí.

En contraposició, el portaveu republicà ha posat a sobre la taula mocions d’ERC que no han tirat endavant: un protocol per fer front als assetjaments a ciclistes, un reglament d’accés als equipaments esportius o una iniciativa per a tenir bicibús a Sabadell. “A l’alcaldessa li agraden molt els discursos, però a l’hora de la veritat no vol canviar la ciutat”.

Els dards per al Govern han continuat amb crítiques a la gestió de la vaga de Correus, a l’atenció del SEPE durant la pandèmia, al “retard amb la concessió dels xecs comerç o a la cessió dels impostos a la Diba. “Ens pregunten per què no ens posem d’acord amb aquesta gent. Doncs perquè tenim un model de gestió completament diferent”, ha etzibat el portaveu.

Balanç d’ERC sobre el mandat abans de les vacances d’agost / LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top