Ciutat

ERC i Crida sospesen portar el Govern a la justícia pel cas Morao

Barroso, regidor d'ERC, i Valero, portaveu de la Crida / CEDIDA

ERC i la Crida acusen el Govern de “prioritzar interessos partidistes” i “d’actuar en contra de Sabadell”, per no recórrer la sentència judicial que obliga l’Ajuntament a readmetre Maite Morao com a cap de servei d’Urbanisme i a pagar-li una indemnització de 60.000 euros. Els grups municipals sospesen interposar una demanda per prevaricació.

La justícia ha resolt que Morao va patir una degradació laboral injustificada quan era cap d’Urbanisme, durant el mandat de l’anterior Govern. ERC i la Crida, però, defensen que es tractava d’un càrrec de lliure designació i que hi podien “posar a qui volguessin”.

“L’Ajuntament cada mes recorre 30 o 40 sentències d’ofici.  Pot ser que s’hagin de pagar fins a uns 100.000 euros a Morao. La nostra visió és que l’actual Govern es vol quedar en una posició victimista. Ens volen atribuir les culpes i prefereixen assumir el cost econòmic i el trasbals de personal de l’Ajuntament”, va carregar divendres el regidor d’ERC, Raul Garcia Barroso.

La regidora de la Crida, Nani Valero, va alertar que la sentència actual pot esdevenir “un precedent” que afecti els canvis de govern de la ciutat, ja que els executius que entrin “es veuran limitats” a l’hora de canviar els llocs de lliure designació.

El Govern no ha recorregut la sentència del cas Morao d’acord amb un informe jurídic dels serveis municipals. Valero i Garcia Barroso denuncien que no hi ha tingut accés, tot i demanar-ho.

El Govern respon

El portaveu del Govern, Pol Gibert, ha respost a les acusacions de la Crida i ERC: “Volen fer servir recursos públics per defensar actuacions de regidors dels seus partits que han estat condemnades pels tribunals. I volen que ho fem en contra del criteri dels propis serveis jurídics de l’Ajuntament. Això sí que és posar els interessos dels partits per sobre de Sabadell i ratlla la prevaricació. I aquest govern municipal no creuarà aquesta ratlla per moltes amenaces de la Crida o d’ERC.”.

Comentaris
To Top