oci

La inspiració de les xemeneies, plasmada en dibuixos

Dibuix de la ciutat realitzat des de dalt del Campanar de Sant Fèlix / CEDIDA

Un juliol envoltat de xemeneies. Durant aquest mes, els Dibuixants de Sabadell han sortit al carrer per poder il·lustrar una de les parts més emblemàtiques i representatives de la ciutat. Han il·lustrat el Vapor de Ca l’Estruch, la Xemeneia de la plaça Joan Olius, el Vapor Buxeda, a més de pujar al campanar de Sant Fèlix per pintar la ciutat. Es tracta de les sortides periòdiques. Des de fa nou anys surten cada mes a dibuixar la ciutat. A tot això, s’hi afegeix que durant el juliol cada dimecres pinten un tema en concret, i s’anomenen sortides temàtiques.

Així ho explica una de les membres, Teresa Badia: “La ciutadania té l’oportunitat de poder practicar art i aprendre noves tècniques: sempre podràs escoltar consells i millorar”.

Normalment hi assisteixen una desena d’il·lustradors, ja que fan la convocatòria a través de les xarxes socials, i s’hi pot afegir qui vulgui. Vist en perspectiva, sembla que cada vegada més gent s’uneix a la iniciativa. Des de l’art la relació amb la ciutat canvia. Així ho confirma Badia: “Quan has estat dibuixant una plaça durant tres hores, després tornes a passar per allà i no la veus igual”. En aquest sentit, explica que és interessant connectar amb l’art de forma col·lectiva.

Així doncs, trobar-se un grup d’artistes asseguts en algun racó de la ciutat, amb pinzell i llibreta en mà, s’ha convertit en una escena que forma part del paisatge urbà de Sabadell gràcies a Dibuixant Sabadell, col·lectiu d’Urban Sketchers conegut arreu.

Comentaris
To Top