Ciutat

Un adhesiu distingirà els comerços que facilitin l’atenció als clients amb necessitats

Adhesiu en una botiga que s’ha sumat a la campanya / d.s.

Un adhesiu identificatiu distingirà els comerços de la ciutat que tinguin capacitat d’atendre de forma preferent persones amb necessitats especials. La iniciativa municipal permetrà que en cas de fer cua, puguin ser despatxats mostrant la targeta sanitària “Cuida’m”. Salut  reparteix el distintiu a persones que pateixen alguna patologia i tenen diagnòstics com demència, dany cerebral amb trastorn de conducta, discapacitat intel·lectual o autisme, entre altres.

Ja s’hi han adherit una trentena de botigues, que es comprometen a oferir un tracte més personalitzat a aquests clients. L’Ajuntament té intenció de continuar sumant iniciatives.

La iniciativa neix d’una proposta ciutadana, inspirada en una idea de l’associació Movimiento Azul, una entitat dedicada a l’autisme. També s’hi han sumat les associacions de comerciants de la ciutat.

En la presentació de la iniciativa, l’alcaldessa, Marta Farrés, va agrair dijous els impulsors “que hagin posat aquesta necessitat a l’agenda” i també als comerciants de Sabadell “la seva sensibilitat”. De fet –va dir Farrés– aquesta és una característica dels comerços de la ciutat: “La cura, la proximitat i, quan hi ha una necessitat, les ganes de donar-hi resposta”.

L’alcaldessa va destacar, així mateix, que amb aquest projecte “es col·labora amb les entitats, amb el teixit comercial i es contribueix a sensibilitzar el conjunt de la població” sobre la situació dels diversos col·lectius. També va ressaltar la iniciativa, inclusiva i social, pot facilitar les tasques quotidianes d’aquests ciutadans a l’hora de comprar, tot assegurant una comunicació més fluida i precisa.

Comentaris
To Top