oci

Cristian Serra: “El meu lema és: si jo puc, tu també”

Té paràlisi cerebral i unes ganes invencibles d’explicar al món que res no l’atura. I que res pot aturar el món. Cristian Serra (Sabadell, 1988) s’ha convertit en influencer des de fa poc més de mig any. El seu carisma i el seu afany de superació han captivat la seva comunitat. Ha estudiat Integració social i és monitor d’oci.

Més de 30.400 seguidors a Twitter. Tres cops la capacitat de la Nova Creu Alta. Com i quan vas decidir dedicar-te a Tik-Tok? Quasi de casualitat. En realitat, gràcies a la meva germana. Una tarda, vaig arribar a casa i em va proposar penjar un vídeo a Tik-Tok ballant. L’endemà, vaig mirar l’impacte que havia tingut i… ostres! Tenia més de mig milió de views. Havia agradat la idea. Des d’aleshores, sabia que havia de continuar penjant aquesta mena de continguts.

I el teu dia a dia ha canviat des d’aleshores. Realment sí. Et canvia la vida. Com? Ara estic molt més motivat. Fins i tot hi ha gent que em saluda pel carrer i em reconeix per això. Quina sensació!

Quin és el missatge que hi ha darrere dels teus vídeos? Tinc un lema: si jo puc, tu també pots. No hi ha límits, tampoc per a les persones que conviuen amb diversitat funcional. Tot és proposar-s’ho i lluitar pel que vulguis aconseguir.

Aleshores, ens boicotegem a nosaltres mateixos? A mi no m’agrada parlar de dificultats. Els límits i els “no puc” ens els posem nosaltres mateixos, de debò que tot està a la nostra ment. Qualsevol persona pot arribar fins on vulgui, no són dificultats. Hem de posar ganes al que realment ens motiva.

Aquest cap de setmana has participat en una competició de ‘powerlifting’. Ets la primera persona amb diversitat funcional que participa en una competició d’aquesta mena. I has batut rècord. La veritat és que estic molt orgullós de mi mateix i de tot el que he aconseguit. Sí, he estat la primera persona amb diversitat a participar-hi i això permet trencar amb una barrera invisible. I he batut la meva pròpia marca. Com ho he fet? Doncs amb molta constància, pujant i millorant cada dia una mica més i també amb el suport de la gent del meu entorn, que és imprescindible. En aquest cas, gràcies al meu amic i entrenador personal, Antoni Ruiz, que m’ho va proposar i en tot moment ha confiat en mi fins a aconseguir-ho. Una experiència increïble.

Qui és el Cristian Serra de carn i ossos, darrere de les càmeres? Uff, moltes coses. Soc una persona realment activa, amiga dels meus amics, molt optimista en el dia a dia, constant en l’esport… Una persona alegre i sociable, en definitiva. Em dedico a estar amb nens i nenes, crec que són precisament els més petits els que tenen més coses per ensenyar. Els educo en l’estima i l’afectivitat i passar temps amb ells crec que no té preu. I en el meu temps lliure? Bàsicament superar-me a mi mateix en l’esport i estar amb la meva gent, el millor regal. M’agrada esprémer fins a l’última gota cada minut de la vida!

Comentaris
To Top