Publicitat
EDITORIAL

El patrimoni adormit

Qui va dir que a l’agost no passava res a la ciutat? Avui sabem que l’antiga Aliança Francesa tornarà a bategar de vida! Així ho anuncien Eloi Moya i Anna Fernàndez, que encapçalen el projecte de l’Arteneu (que obrirà a mitjans de setembre). Han estat uns 3 anys de tancament, d’ençà que la Casa Taulé va perdre els seus darrers inquilins. Per això, la seva reestrena és una notícia colossal per Sabadell, que no es podia permetre tenir desaprofitat un indret tan emblemàtic i patrimonialment important.

Però el patrimoni, en el dia d’avui, està doblement de sort. I és que cal afegir-hi la troballa d’una escultura de la Mare de Déu de la Salut (datada entre els anys 1882 i 1883), de la qual us expliquem els detalls. És cert que no es pot concloure al 100% que sigui l’obra que va servir de model per fer la talla de fusta original (cremada l’any 1936). Però és “una hipòtesi romàntica”, en paraules de Patxi Ocio Casamartina, l’historiador de l’Art que va descobrir l’obra al mercat d’art català i va posar sobre avís el Santuari de La Salut per tal que fos adquirida. Sabadell recupera avui la Casa Taulé i una escultura de la qual en desconeixíem l’existència. I estem a l’agost!

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top