Oci i cultura

Sabadell i Terrassa, units ara per un joc d’humor

El terrassenc Xavier Bardaji / D.S.

El sabadellenc Eduard Rivera i l’egarenc Xavier Bardaji han creat un joc de taula d’èxit basat en l’humor àcid i la crítica social. 

República Bananera, com s’anomena, ve presentat com “el joc que prohibirà el Vaticà”. I es basa en donar una volta d’enginy local al famosíssim Cards Against Humanity nord-americà, d’important èxit arreu del món. 

Segons explica Bardaji, el creador de Terrassa, el joc es basa en emprar diferents cartes per formular frases amb “un humor àcid, que té la intenció de carregar-nos a tothom a l’àmbit espanyol i català a través de la crítica”, assegura. Des de feixistes fins a independentistes o personatges famosos com el Pequeño Nicolás, apunta Bardaji, aquesta proposta d’oci de taula intenta divertir i fer riure amb una simple combinació lingüística. A través de l’enginy i una mica d’humor negre. 

Rivera i Bardaji acostumen a estiuejar plegats i van començar a crear una alternativa a Cards Against Humanity per gaudir-ne entre ells fa alguns anys. Tanmateix, amb l’arribada de la pandèmia i el confinament, els dos amics van decidir fer el perfil d’Instagram @repbananera per tenir la interacció de la comunitat on-line. 

Procés col·laboratiu

I va ser un èxit rotund, ja que en poques setmanes es van plantar en els 1.000 seguidors. “Pujàvem possibles cartes, on deixàvem un espai en blanc i la gent proposava la part de la frase que faltava amb un punt d’humor”, relata Bardaji, “va ser un procés totalment col·laboratiu”. 

Exemplars de ‘República Bananera’ / DS

Amb el temps, van veure que “hi havia negoci”. I van començar a pensar més idees per poder convertir República Bananera en un joc comercialitzat. Tant ha sigut el seu èxit, diu l’egarenc, que ja tenen en marxa una expansió que es podrà jugar de forma independent. 

Venda a domicili

Tanmateix, el que és el primer joc de la seva editorial Repban encara no es pot trobar a Sabadell. Tot i que ja compten amb 205 punts de venda a tota Espanya (i que es pot adquirir a un parell de botigues de Terrassa), de moment no han aconseguit comercialitzar-lo a la ciutat. 

Tot i així, esperen fer-ho en els propers mesos. De moment, els sabadellencs interessats a comprar-lo s’hauran de conformar amb demanar República Bananera a través del seu web www.republicabananera.es. Bardaji indica: “Amb molt de gust, els hi portarem a casa personalment”.

Comentaris
To Top