SANT CUGAT

Els busos fins al polígon de Can Sant Joan passaran del dièsel a ser elèctrics

[Per Aina Pascual]

La connexió d’autobús entre l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de Sant Joan -situada a Sant Cugat del Vallès- amb el polígon Can Sant Joan, serà de les primeres a ser substituïdes amb autobusos elèctrics. Es reemplaçaran els actuals vehicles dièsel, que són tres articulats de 18 metres i un de 15 metres, per quatre autobusos elèctrics articulats de 18 metres.

436.000 viatges

Aquesta línia és operada per Marfina Bus i té una demanda anual de 436.000 viatges, segons dades de l’any 2019. En el sistema d’alimentació elèctrica dels vehicles, s’instal·larà un punt de càrrega ultraràpida a l’exterior de l’estació de Sant Joan, per tal de poder aprofitar el moment en què el bus espera els viatgers. A més, FGC subministrarà l’energia elèctrica comprada en alta i transformada amb disponibilitat immediata.

Es van fer les primeres proves amb un dels busos elèctrics a la línia Olesa-Esparreguera / CEDIDA

Aquesta actuació forma part de la política de descarbonització de la mobilitat que impulsa el Govern, i que està integrada en el Compromís d’Acció Climàtica i de l’Estratègia 10/30 d’FGC, alineats amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

D’aquesta manera, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, a través de la Direcció General de Transports i Mobilitat, i Ferrocarrils han signat acords amb les empreses concessionàries d’autobús per a la substitució de l’actual flota.

Comentaris
To Top