Ciutat

Unió entre els partits de Sabadell per acollir refugiats afganesos

La façana de l'Ajuntament / ÓSCAR ROJAS

Els grups municipals han aprovat per unanimitat que Sabadell s’ofereixi a acollir refugiats afganesos, tal com han fet diverses localitats catalanes després de l’entrada de les tropes talibanes a Kabul. Ho ha proposat ERC a la Junta de Portaveus d’aquest dilluns.

Per tant, Sabadell se sumarà a la iniciativa del Govern de la Generalitat d’oferir-se al govern espanyol per acollir els sol·licitants d’asil del país asiàtic. De fet, l’executiu català crearà el dimarts 31 d’agost una comissió interdepartamental que es reunirà setmanalment per tractar l’arribada dels refugiats. “La nostra contribució, sumada a la d’altres municipis, farà que Catalunya pugui ser, com sempre, terra d’acollida”, ha expressat el portaveu del grup municipal republicà, Gabriel Fernàndez.

ERC vol que l’Ajuntament s’ofereixi per acollir refugiats afganesos

El Govern de la ciutat ja va posicionar-se favorablement per rebre refugiats. “Des de la regidoria ja tenim un programa d’acollida i treballem amb diverses entitats socials de la ciutat. Sabadell és una ciutat compromesa a donar asil als refugiats. Sempre ho ha sigut i sempre hem sigut una referència a Catalunya”, va expressar la segona tinenta d’alcaldessa al capdavant de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell. 

Els migrants de països inestables es dupliquen a Sabadell en deu anys

Comentaris
To Top