FESTA MAJOR

Records de la Festa Major del 1925

Anys enrere, a la Festa Major hi havia actes religiosos i institucionals, proves esportives, cercaviles de gegants, ballades de sardanes, balls típics i regionals, concerts, i balls d’envelat. Un magnífic castell de focs artificials posava el punt final.

Hi havia, també, un homenatge a la vellesa i un record pels difunts. La festa s’iniciava amb un gran repic de campanes. Eren actes matinals les curses de bicicletes, la cercavila de gegants i capgrossos, i el solemne ofici de la santa missa. Un il·lustre eclesiàstic feia el sermó. També era matinal la processó de Festa Major.

Els Bombers i la Creu Roja després de fer exercicis pràctics al camp de la sang, actual plaça del Mercat / FRANCESC CASAÑAS

Al migdia, hi havia ballada de sardanes i concert vermut. A la tarda, proves atlètiques, partit de futbol, concursos, jocs per a la canalla i homenatge a la vellesa; al capvespre, concert popular; i a partir de les deu de la nit, els balls de gala.

S’aprofitava la Festa Major per fer inauguracions o primeres pedres amb moltes entitats i societats. A la foto de Francesc Casañas es poden veure els bombers i la Creu Roja després de fer exercicis pràctics al camp de la sang, actual plaça del Mercat.

Comentaris
To Top