Ciutat

La cultura popular es llueix a la plaça de la Sardana

No ha estat una cercavila, sinó un lluïment de la cultura popular. Les colles de Sabadell no han pogut fer esclatar els carrers de cultura, però sí han actuat davant d’un públic que, sota cita prèvia, ha esgotat fins l’última cadira.

Els trabucaires i les colles de foc han obert el seguici d’una cercavila estàtica de Festa Major que ha iniciat el seu camí des del carrer de Covadonga, fins accedir a la Fira de Sabadell i lluïr-se a la plaça de la Sardana, en un espai delimitat.

La cercavila ha atret totes les mirades: des dels espectadors que ja havien reservat la seva cadira als veïns que, curiosos, en gaudien des dels seus balcons. Al voltant de la plaça també s’han aplegat aquelles persones que s’havien quedat sense cita. En total, pràcticament mig miler de persones han estat espectadors del gran retorn de la cultura.

El foc, guspires i els petards, han animat els espectadors, que han seguit la cercavila més atípica de Festa Major. Ha estat la Víbria de la Creu Alta la gran novetat d’aquesta edició. La nova figura de Diables i banyetes de la Creu Alta, que sortia de l’ou el maig del 2021, ha estat la protagonista del vespre.

Amb l’exhibició de foc, i a ritme de grallers i timbals, la comitiva de foc donava pas a altres colles de cultura popular, els geganters i grallers, la cobla del Vallès –que ha interpretat l’obra Toc de Festa–, Esbart Sabadell Dansaire i els bastoners de Sabadell. Malgrat tot, dues hores de cultura popular a dojo.

La cultura popular esclata contra l’Ajuntament: “Prou entrebancs!”

Comentaris
To Top