Oci i cultura

La ceramista Maria Bosch experimenta amb el sentit del buit a Belles Arts

Bosch, descalça entre les seves creacions, a Belles Arts / LLUÍS FRANCO

Emmarcada en els actes de la Festa major de 2021, l’Acadèmia de Belles Arts ha estrenat l’exposició Silenci, buit…respira…absències, de la ceramista Maria Bosch (@mariabosch.ceramic).

Es tracta d’una mostra que ret homenatge a la terrissa popular del Vendrell i que pretén entrellaçar passat i futur. Fa servir el buit com a element dinàmic, on el silenci és el principi bàsic. 

Segons Silvestres Oliveras, professor d’Escultura a l’EASD Pau Gargallo de Badalona, estem davant “la manifestació del buit vital i de la relació de la forma amb l’espai contextual”. I diu més: “Aquí hi vull veure un paral·lelisme amb l’obra d’Isamu Noguchi, establint una connexió entre les diferents peces i les accions que hi fa”.

Encara més: “En la caligrafia zen wu wei, la no acció o no forçar l’acció es representa amb un cercle. Aquesta semblança defineix molt bé el sentit de Cicles, el creixement sense esforç, ho fan i prou”. 

Fins l’1 d’octubre

Bosch ha realitzat estades en països tan diversos com Espanya, França, Suïssa, Alemanya, Finlàndia, Indonèsia, Estats Units o Rússia. Ha rebut el Ciutat d’Esplugues del 2002, el premi Pot d’Or Milsbeek (Holanda) del 2006 i el premi Terrània de Montblanc en 2005, 2010 i 2013.

Podeu seguir-li li pista a xarxes (@mariabosch.ceramic), així com veure l’exposició fins el proper 1 d’octubre. 

Comentaris
To Top