Ciutat

ERC reclama a l’Estat un fons Covid

El partit republicà portarà la moció al Ple municipal de dimarts que ve / ÒSCAR ROJAS

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament proposa que l’administració local exigeixi al govern espanyol que compleixi la promesa de la ministra d’Hisenda de crear un fons Covid de 5.000 milions d’euros per als ajuntaments, un milió dels quals beneficiaria Sabadell, aproximadament.

Aquest és l’acord principal de la moció que el partit republicà defensarà al Ple municipal del pròxim dimarts. ERC també planteja que el consistori insti l’executiu central a aprovar al Congrés dels Diputats una pròrroga de l’actual suspensió de les regles fiscals per a l’any 2022. Així mateix, els republicans proposen a l’administració local que també demani al govern espanyol que assumeixi les liquidacions negatives del model de finançament local causades per la pandèmia durat els exercicis 2020 i 2021.

I per últim, que l’apressi a definir l’import dels lliuraments a compte als municipis per a l’any 2020 amb l’exigència que no sigui, “en cap cas”, inferior al del 2021.

La portaveu adjunta d’ERC, Èlia Soriano-Costa, va acusar ahir al govern espanyol de fer servir els ajuntaments “com a autèntics bancs”. “Els trasllada el dèficit resultant dels seus propis impostos”, va afegir.

Comentaris
To Top