Ciutat

Sabadell aprova el calendari de festius del 2022

El ple municipal proposarà les dates per celebrar l’Aplec de la Salut i la Festa Major

El Ball de la Bola, un dels actes destacats de la Festa Major / Jordi González

El ple municipal aprovarà aquest dimarts el calendari de festius locals de l’any que ve. La proposta s’ha presentat en la Junta de Govern Local, pas previ indispensable a passar pel plenari, on s’espera que l’aprovació es faci sense problemes.

A Sabadell s’escullen dos festius, l’Aplec de la Salut i la Festa Major, i la seva data no s’escull a l’atzar sinó que segueix una tradició. L’Aplec és el dilluns després del segon diumenge de maig, mentre que la Festa Major se celebra el cap de setmana després del primer divendres de setembre i el festiu és dilluns.

De totes maneres no sempre ha estat així, ja que fins al 1976 la Festa Major se celebrava a l’agost, però la data es va canviar per propiciar més participació, ja que les vacances d’estiu feien que molts sabadellencs no fossin a la ciutat en aquelles dates.

De cara al 2022, doncs, la intenció és que aquests festius se celebrin el 9 de maig per la Salut i el 5 de setembre per la Festa Major. D’aquesta manera, les dues festivitats permetran als sabadellencs gaudir d’un cap de setmana llarg, entre el cap de setmana i el dilluns festiu.

Altres festes

El calendari laboral de l’any vinent es complementarà amb altres festius nacionals o estatals, ja aprovats pel Departament de Treball i Empresa de la Generalitat.

1 de gener (Cap d’Any), dissabte.

6 de gener (Reis), dijous.

15 d’abril (Divendres Sant), divendres.

18 d’abril (dilluns de Pasqua Florida), dilluns.

6 de juny (Dilluns de Pasqua Granada), dilluns.

24 de juny (Sant Joan), divendres.

15 d’agost (l’Assumpció), dilluns.

11 de setembre (Diada), diumenge.

12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya), dimecres.

1 de novembre (Tots Sants), dimarts.

6 de desembre (Dia de la Constitució), dimarts.

8 de desembre (La Immaculada), dijous.

26 de desembre (Sant Esteve), dilluns.

Comentaris
To Top