Vallès

El Consell Comarcal estrena una exposició per mostrar la realitat dels refugiats

Imatge de l’exposició ‘Viatge a Tatinutropo’, organitzada pel Consell Comarcal / CEDIDA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ofereix als ajuntaments i als centres educatius del de la comarca l’exposició Viatge a Tatinutropo per mostrar la realitat que es troben les persones refugiades quan arriben a un nou territori. La mostra busca combatre els prejudicis i rumors de la societat vers la diversitat.

L’alumnat, públic destinatari

El públic destinatari de la mostra és l’alumnat i el professorat de centres educatius de la comarca (educació primària, secundària i mòduls formatius), així com la ciutadania que utilitza els equipaments municipals.

La mostra es complementa amb jocs interactius en diferents formats (estores, puzles, tauletes electròniques…) per fer més dinàmic el recorregut. Per treballar a l’aula també es compta amb materials didàctics dirigits a professorat i també es poden sol·licitar tallers a través de la Guia d’Activitats Educatives.

Dit això, segons dades de l’Observatori Comarcal, proporcionades pel Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, al Vallès Occidental l’any 2020 hi havia 372 places ocupades per persones sol·licitants de protecció internacional, 62 menys que l’any 2019. Més del 50% de les persones refugiades es troben en la fase d’acollida. A Catalunya hi havia 2.733 places ocupades. Sabadell és el tercer municipi amb un nombre més elevat al territori català i el primer de la comarca vallesana.

Comentaris
To Top